Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Ondernemers waarderen informatiebijeenkomst Eemshaven (persbericht 021, 2010)

Gemeente Hoogezand-Sappemeer organiseerde in samenwerking met het GBL (Groninger Bedrijfslocaties) en Groningen Seaports afgelopen donderdag 25 februari een informatiemiddag voor ondernemers in Hoogezand-Sappemeer over de ontwikkelingen in de Eemshaven. Uit de reacties van de deelnemers op een korte vragenlijst blijkt dat er grote waardering was voor de bijeenkomst.

Gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft middels een korte vragenlijst de deelnemers gevraagd naar hun mening over de bijeenkomst en heeft de behoefte aan follow-up gemeten. De korte vragenlijst is door bijna 33% van de aanwezige organisaties/bedrijven ingevuld. Men vond de bijeenkomst interessant en gaf voor dit item een 8,3. Het item informatief scoort een 8,0; het onderdeel âleukâ werd door de ondernemers/organisaties beoordeeld met gemiddeld een 8,3 en het rapportcijfer voor het item ânetwerkactiviteitâ was een 7,1. Â

Op de vraag of er behoefte is aan één of andere vorm van follow-up van deze bijeenkomst geeft de helft aan hier geen behoefte aan te hebben. De andere helft heeft hier wel behoefte aan en draagt verschillende ideeën aan. Op de vraag of men nog andere suggesties heeft, op het gebied van het ondersteunen en faciliteren van het bedrijfsleven -wat de gemeente kan oppakken of waar de gemeente een rol in kan spelen- komen verschillende ideeën aan de orde, zoals het ontwikkelen van netwerkactiviteiten. De gemeente Hoogezand-Sappemeer neemt de suggesties en ideeën mee bij het uitvoeren van het actieprogramma van het Economisch Beleidsplan 2010-2014.

Â

Met behulp van deze bijeenkomst heeft de gemeente ondernemers de gelegenheid geboden om zich te laten informeren over de ontwikkelingen in de Eemshaven en de eventuele kansen die dit voor het bedrijfsleven in Hoogezand-Sappemeer biedt. Met behulp van onder andere de informatie uit deze korte vragenlijst wil de gemeente de dienstverlening richting ondernemers verder verbeteren.