Gemeente Hilversum

D66, VVD en PvdA vormen nieuw college

publicatiedatum: dinsdag 13 april 2010

Trots presenteerde Erik Boog dinsdag 'zijn' college. Na een maand van onderhandelingen is het duidelijk. D66 (8 zetels behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart) vormt het college samen met VVD (7 zetels) en PvdA (6 zetels)

Bij de beoogde wethouders zitten twee personen die nu ook al wethouder zijn: Jan Rensen (PvdA) en Erik Boog (D66). De andere drie beoogde wethouders zijn Eric van der Want (D66) en de VVD-ers Lon Jooren - de Boor en Frans van Osch. Boog is tevens eerste loco-burgemeester. De leden van de gemeenteraad worden door de nieuwe coalitie in de gelegenheid gesteld kennis te maken met en informatieve vragen te stellen aan de kandidaat-wethouders tijdens een speciaal daartoe belegde openbare bijeenkomst op dinsdag 20 april om 20.00 tot 21.30 uur in het Raadhuis. Deze bijeenkomst kan dienen ter voorbereiding op het raadsdebat over de coalitievorming en het collegeprogramma dat op 21 april zal worden gevoerd. Als de raad akkoord is, volgt de benoeming.

Formateur van het nieuwe college Erik Boog (D66) en de eerste onderhandelaars van de fracties presenteerden daarnaast het volledige collegeprogramma. In dit programma wordt op hoofdlijnen het beleid voor de komende jaren aangegeven. Het college staat voor grote opgaven en het moet ingrijpende keuzes maken, valt te lezen in de inleiding van het programma. Met name door de enorme bezuinigingen die op Hilversum afkomen. En zoals het oud-Hollandse spreekwoord zegt: `Als het getij verloopt, verzet men de bakens'. Daarom heeft het collegeprogramma ook de naam `de bakens verzetten' meegekregen. Bekijk het volledige collegeprogramma in de PDF, te vinden via de link aan de rechterkant van uw scherm.

De complete portefeuilleverdeling:

Erik Boog:
Verkeer en vervoer; Onderwijs; Jeugdzaken; Sport en recreatie en eerste loco-burgemeester.

Eric van der Want:
Welzijn en zorg (incl. Zorgpark Monnikenberg); Natuur, milieu en leefbaarheid; Monumentenzorg en vierde loco-burgemeester.

Lon Jooren - van der Boor:
Ruimtelijke ordening; Personeel en organisatie; Cultuur en tweede loco-burgemeester.

Frans van Osch:
Financiën; Beheer openbare ruimte / wijkaanpak; Bouw- en woningtoezicht / integrale handhaving en vijfde loco-burgemeester.

Jan Rensen:
Grondzaken; Economische zaken en media (incl. arbeidsmarkt en werkgelegenheid); Sociale zaken; Wonen / ISV en derde loco-burgemeester.

Burgemeester Ernst Bakker houdt de portefeuilles Bestuurlijke aangelegenheden; Openbare orde en veiligheid en Communicatie.