Level 3 breidt Vyvx netwerk uit naar Tsjechië; viert belangrijke mijlpalen in dienstverlening

Level 3 Links Vyvx Network van Praag naar Washington, D.C., boekt driemiljoenste reservering

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100413 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag twee belangrijke mijlpalen aangekondigd: de uitbreiding van hun Vyvx-netwerk naar Centraal-Europa en de viering van hun driemiljoenste geboekte Vyvx-reservering.

Met de nieuwe connectiviteit naar Praag, Tsjechië, ging de in Tsjechië gevestigde telecommunicatieprovider Dial Telecom een samenwerking aan met Level 3 voor het brengen van Radio Free Europe/Radio (RFE/RL)’s content van Praag naar Washington, D.C. De deal maakt het mogelijk voor Dial Telecom (en andere Tsjechische communicatieproviders) om met Level 3 te werken aan de start van het leveren van eerder niet-beschikbare uitzenddiensten in Centraal-Europa.

“Level 3’s internationale IP-backbone en Vyvx infrastructuur waren van cruciaal belang voor het door Dial Telecom brengen van RFE/RL’s content naar een nieuw publiek,” aldus Tomas Strasak, hoofd verkoop bij Dial Telecom. “Door het werk aan dit project kunnen we onze dienstverlening uitbreiden met het leveren van uitzendingen in Centraal-Europa, met de cruciale steun van Level 3’s bewezen Vyvx infrastructuur achter ons.”

De uitbreiding naar Praag komt nu Level 3 een belangrijke mijlpaal bereikt op hun Vyvx-netwerk. Eind februari overschreed het bedrijf de drie miljoen reserveringen geboekt op hun Vyvx-netwerk. Onder een reservering wordt verstaan de tijd die een klant reserveert voor de levering van video-content op het Level 3 Vyvx-netwerk. Al meer dan 20 jaar vertrouwt een aantal van de grootste media- en entertainmentbedrijven op Level 3 Vyvx voor de levering van onmisbare videouitzendingsoplossingen voor wereldnieuws, sport, entertainment en belangrijke evenementen.

“Nu we onze Vyvx-diensten en het bereik van het netwerk uitbreiden, zien we Vyvx een meer integraal deel worden van de broadcast-levering dan ooit. We zijn blij met de stijging van het aantal minuten die op het netwerk worden gereserveerd – een trend die we zich in 2010 zien doorzetten,” aldus Peter Neill, senior vice president of Content Markets bij Level 3. “Dit is niet alleen een eerbewijs aan de kracht en de betrouwbaarheid van onze Vyvx-diensten, maar ook aan ons commitment aan het geavanceerder maken van de technologie en het maken van een netwerk dat geschikt zal zijn voor de volgende generatie broadcast-levering.”

Bezoek voor meer informatie over de Vyvx-diensten van Level 3 www.level3delivers.com. Vertegenwoordigers van Level 3 zijn ook aanwezig in Las Vegas bij de National Association of Broadcasters industry conference van 12 tot 15 april om de mogelijkheden van Level 3 voor broadcast-levering te bespreken. De stand van Level 3 is te vinden in de South Hall – SU9506Z in het Destination Broadband Pavilion.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een vooraanstaand internationaal leverancier van communicatiediensten op basis van glasvezel. Ondernemingen, content-leveranciers, groothandelaren en overheidsinstanties vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een brancheleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 levert een portefeuille van metro- en langeafstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van content en spraakdiensten. Bezoek voor meer informatie www.Level3.com.

Forward-Looking Statement

Een aantal van de uitspraken gedaan in dit persbericht is vooruitblikkend van aard. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en inzichten van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan er vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat feitelijke gebeurtenissen aanzienlijk verschillen van wat gesteld of geïmpliceerd wordt door de uitspraken. De belangrijkste factoren die kunnen verhinderen dat Level 3 zijn gestelde doelen bereikt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de wereldwijde financiële markten en de wereldwijde economie; ontwrichting van de financiële markten die invloed kunnen hebben op de kansen van Level 3 om aanvullende financiering te verkrijgen, evenals de mogelijkheid voor het bedrijf om: het volume van het verkeer op het netwerk te verhogen en behouden; aangekochte bedrijven met succes te integreren; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; systeem- en netwerkstoringen en –verstoringen te beheersen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de vraag van klanten en zorgen voor aanvaardbare winstmarges; zich aanpassen aan snelle technologische veranderingen die leiden tot verdere concurrentie; gekwalificeerde managers en ander personeel aan te trekken en te behouden; en aan alle voorwaarden van schuldenverplichtingen te voldoen. Verdere informatie over deze en andere belangrijke factoren is te vinden in de documenten ingediend door Level 3 bij de Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten beoordeeld worden in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is op geen enkele wijze verplicht en wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om deze forward-looking statements te updaten of te herzien, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000