Livebookings verzekert toptalent voor groei

Managementteam versterkt met vroegere leiders van Google, Unibet Group en AeroScout

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100413 --

Livebookings, de wereldwijde online marketing en reserveringsdienstverlener voor de restaurantindustrie, heeft vandaag drie belangrijke benoemingen voor haar uitvoerende team aangekondigd. De vroegere directeur voor nieuwe bedrijfsontwikkeling van Google voor EMEA, Robert Swerling, zal als commercieel directeur bij Livebookings komen om het bedrijf te helpen bij haar agressieve doorbraak op nieuwe en bestaande markten. Sue Ball, de vroegere directeur financiën van de Unibet Group wordt als CFO aangesteld; en technologiepredikant en marketing expert, Andris Berzins zal vanuit AeroScout als Chief Marketing Officer worden benoemd.

Deze drie benoemingen zijn de laatste in een serie van hoogprofielaanstellingen door het bedrijf, waartoe ook de pionier in cloud computing, Matthew Aubrey-Batchelor hoort. Hij zal de positie van Chief Technology Officer bekleden.

Livebookings heeft restaurantklanten zoals Petrus in Londen, Aquavit in New York, Blue Elephant in Parijs, East in Hamburg en Grill in Stockholm: Haar inkomsten groeiden in 2009 met 300%. Het bedrijf heeft voor 2010 ambitieuze doelstellingen om verder te groeien, zowel in de VS als op de traditionele Europese markten van Livebookings.

Slechts 7% van de restaurants in de hele wereld accepteren op dit moment reserveringen online – een gemak voor gasten waardoor ook de restaurants tafels kunnen wisselen. Livebookings biedt online-reserveringen op ieder uur overdag of ´s nachts via een eigen restaurantwebsite en een netwerk van 500 reserveringspartners waaronder American Express, Yell.com, Qype, Bookatable.com en lastminute.com.

Vóór Google was de nieuw aangestelde CCO Robert Swerling COO en medeoprichter van Credit Market Analysis Limited (nu onderdeel van de Chicago Mercantile Exchange). Dit bedrijf is nu de toonaangevende leverancier van intra-daagse kredietderivaatsystemen en diensten aan financiële markten. Swerling begon zijn carrière als handelsadvocaat bij Maitland Chambers in Lincoln's Inn, waar hij vier jaar deze functie heeft gehad.

Swerling zei over zijn benoeming het volgende: “Deze aanstelling bij Livebookings was een eenvoudig besluit voor mij. Het is een vooruitkijkend, hoog gegrepen en succesvol bedrijf in een snel groeiende markt. Ik zie hier enorme groeimogelijkheden voor.”

Sue Ball, die als CFO bij Livebookings komt, is een erkende accountant met meer dan 20 jaar ervaring in bedrijfsfinanciën zowel bij beursgenoteerde als bij particuliere ondernemingen. Ball is CFO geweest bij ondernemingen zoals Premier Brands, Burnden Leisure en de Unibet Group. Onder haar leiderschap maakten verschillende ondernemingen een snelle groei door, waaronder de leidende Europese gokonderneming, Unibet Group. Hier droeg zij bij aan het zeker stellen van een beursnotering voor een waarde van £65m en een marktkapitaliseringsgroei van £500m.

De nieuwe CMO, Andris Berzins, afgestudeerd aan de Stanford Graduate School of Business, heeft een achtergrond van leiderschap in de groei en ontwikkeling van globale high-tech en softwarebedrijven. Negen jaar lang was hij vicepresident van het in Silicon Valley gevestigde bedrijf AeroScout, waar hij verantwoordelijk was voor de marketing, bedrijfsontwikkeling en later EMEA-verkoop. Hij instrumenteerde en dreef het bedrijf naar een leiderschapspositie op de markt, gebaseerd op het concept van op WiFi gebaseerde actieve RFID-tags, die door Berzins zijn uitgevonden.

In zijn commentaar op deze aanstellingen zei Niklas Eklund, CEO, Livebookings: “Het aantrekken van groot talent is essentieel om ons agressieve groeiplan te laten slagen – het is iets waarvoor een buitengewoon team nodig is. Zij zullen eraan werken en ertoe bijdragen dat onze restaurantklanten stoelen bezetten tijdens de piekuren en daarbuiten, waarbij waardevolle gegevensbanken voor gasten worden opgebouwd zodat gasten hier blijven komen voor hun diner – dit alles door middel van het gebruik van onze online marketingdiensten.”

In september 2009 kondigde het bedrijf de sluiting aan van een financiële ronde van $16 miljoen onder leiding van het pan-Europese risicodragende kapitaalbedrijf Wellington Partners en ondersteund door bestaande beleggers waaronder Balderton Capital (de vroegere Benchmark Capital Europe).

Livebookings biedt real-time, online reserveringen op restaurantwebsites waardoor restaurants, door middel van een wereldwijd netwerk, toegang hebben tot klanten die zij op andere manier moeilijk kunnen benaderen.

-Einden-

Over Livebookings

Livebookings, een door prijzen erkend bedrijf, is voor restauranthouders door restauranthouders opgezet. Haar hoofdkantoor bevindt zich in Londen, maar ook heeft het kantoren in Hamburg, Stockholm, Madrid en New York. Met klanten in 23 landen zijn wij de toonaangevende, wereldwijde marketing-en reserveringsdienst voor restaurants.

Livebookings biedt real-time, online reserveringen op restaurantwebsites waardoor restaurants, door middel van een wereldwijd netwerk van partners, toegang hebben tot klanten die zij op andere manier moeilijk kunnen benaderen. Tot dit netwerk behoren American Express, Yell.com, Qype, lastminute.com, Salir.com, Ticketmaster en Eniro.se.

In 2009 hebben wij meer dan 4 miljoen diners aan restaurants over de hele wereld geleverd, waaronder Gordon Ramsay Holdings, The Ivy, Tantris, East, Grill en Aquavit.

Livebookings is eigendom van Livebookings Holdings Ltd.

Voor meer informatie, ga naar www.livebookings.net

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Voor meer informatie over Livebookings:
James Bruce / Oliver Stewart, +44(0)207 592 1200

Livebookings@brands2life.com