SpamExperts ziet succes voor de Nederlandse anti-spam wet


Nederlandse anti-spam wet resulteert in 85% minder spam en 39 bedrijven ontvingen een officiële waarschuwing!¶

AMSTERDAM, 20100413 -- "Het nationale gevecht tegen spammers leidt eindelijk tot een succes", volgens Nils Decker van het email beveiligingsbedrijf SpamExperts B.V. "Spam is een wereldwijde ramp en er zijn gelukkig veel landen die dit als een serieus probleem beschouwen. Kort geleden heeft ook Rusland China opgevolgd door de wetgeving betreffende de registratie van top level domeinen aan te passen. Deze acties, samen met een initiatief zoals de IPV6 whitelist van SpamExperts, laten zien dat er veel verandert op dit gebied en dat er nog steeds hoop is om email te gebruiken hoe het bedoeld is, simply SpamFree!".

Sinds de Nederlandse anti-spam wet vorig jaar Oktober is ingevoerd, is de Nederlandse ongewenste commerciële email, meestal in de vorm van B2B, gereduceerd met 85%. De OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) onderzoekt alle ingediende klachten om te bekijken of deze relevant zijn. De laatste 5 maanden zijn er meer dan 10.000 klachten binnengekomen betreffende bedrijven die ongevraagd reclame per email verstuurden. Dit is 3 keer zoveel dan wat vorig jaar rond dezelfde periode werd vastgesteld. Als resultaat zijn er 39 officiële waarschuwingen verstuurd.

Nieuwe regels
Met als doel om de irritatie en economische schade van de ongevraagde e-mails te verminderen is de Nederlandse anti-spam wet in werking gesteld. De essentie van de wet is dat er geen advertenties meer via de email verstuurd kunnen worden zonder dat daar expliciet toestemming voor is ontvangen. Ontvangers die zich in hun rechten aangevallen voelen, kunnen hun klacht doen bij de speciaal daarvoor bestemde website, www.spamklacht.nl. Deze website is een kritische bron om alle ingediende klachten te analyseren en zo nodig te bestraffen. De OPTA is als een onafhankelijke organisatie aangesteld om dit te evalueren en kan boetes uitschrijven die oplopen tot 450.000 EUR per zaak. Volgens de industriële cijfers is de uit Nederland verzonden spam in de laatste maanden met meer dan 85% geslonken.

Over SpamExperts
SpamExperts is marktleider op het gebied van email beveiliging oplossingen binnen Nederland. Alle oplossingen zijn binnenshuis ontwikkeld en worden aangeboden in het Software as a Service (SaaS) model.





Ingezonden persbericht