Samenwerking Breda Jazz Festival en AB InBev met nieuw sponsorcontract


BREDA, 20100413 -- Stichting Breda Jazz Festival en bierbrouwer AB InBev hebben een overeenkomst gesloten waarbij AB InBev zich voor de komende vijf jaar als één van de hoofdsponsoren aan het festival verbindt. Het Breda Jazz festival viert dit jaar haar 40-jarig jubileum en vindt plaats van 13 mei tot en met 16 mei 2010.

De bierbrouwerij is sponsor van het eerste uur, maar deed dit nog nooit voor een periode van 5 jaar. Voorzitter Antoine Trommelen van Stichting Breda Jazz Festival is dan ook erg enthousiast over de nieuwe samenwerking: " We zijn erg gelukkig met onze langdurige samenwerking met AB InBev, zeker nu de brouwer zich voor langere tijd als een hoofdsponsor aan het Breda Jazz Festival verbindt. Zeker in een tijd van economische crisis geeft een dergelijke verbintenis een solide basis aan ons festival."

Voor het 40-jarig jubileum wordt er dit jaar groots uitgepakt. Zo staan er diverse topartiesten op het programma, zoals Karin Bloemen, Boris en Do met een speciaal jazzrepertoire.
Volgens het Onderzoeksbureau ReSpons Evenementen Monitor is het Breda Jazz Festival het grootste jazzfestival van Nederland. Het evenement staat op de 20e plaats van de Nederlandse Evenementen (gemeten naar media-aandacht en bezoekersaantallen).

Over Breda Jazz Festival
Het Breda Jazz Festival bestaat sinds 1971 en is in zijn soort het oudste en grootste jazzfestival van Nederland en Europa. Er komen jaarlijks circa 275.000 bezoekers op het festival af. Het festival begint elk jaar op hemelvaartsdag en duurt 4 dagen. Zie voor meer informatie: www.bredajazzfestival.nl

Over AB InBev
AB InBev is wereld's grootste bierbrouwer met merken als Budweiser, Stella Artois en Beck's. Het Nederlandse hoofdkantoor van AB InBev is gevestigd in Breda. AB InBev brengt in Nederland onder andere de merken Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Hoegaarden en Leffe op de markt. Zie voor meer informatie: www.ab-inbev.nl





Ingezonden persbericht