Derde editie van Talking Stage With Music


Smakelijke voorstelling

ROTTERDAM, 20100412 -- In deze derde editie van Talking Stage With Music vertellen vijftien inburgeraars in twee korte muziektheaterstukken hun persoonlijke verhaal in beelden, muziek, smaken en geuren van toen en nu. De geuren laten niemand onberoerd. Letterlijk.

Het verrukkelijke aroma van de zondagse soep van oma bereikt de zaal, terwijl de vrouwen herinneringen ophalen rondom het fornuis. Tabaksgeur voert iedereen moeiteloos mee naar de Keniaanse savanne, waar opa Kwamboe in de schaduw van een reusachtige boabab een pijp opsteekt. De geuren van ver-weg en nooit-meer.

Wat een contrast met hier-en-nu. Nu smaakt koud, bitter, hard, moeilijk weg te slikken. Het leven is ingewikkeld, de bureaucratie is verlammend en er is altijd die haastige spoed. Inburgeren, het is geen `piece of cake'. Ah, koffie kietelt de neus. Effe een bakkie troost, de kleine op schoot. Liedjes van vroeger, liedjes van nu.

De cast
De spelers (één man, de rest vrouwen) volgen een inburgeringscursus aan het Albeda College in Rotterdam of Schiedam. Beide groepen werkten drie maanden onder leiding van een professionele regisseur aan de voorstelling. Regisseurs Carla Verwer (o.a. Wijktheater Rotterdam) en Karlo Severdija (tevens jongerencoach) kennen hun spelers als geen ander en laten hen schitteren in de schijnwerpers. Smakelijke voorstelling!

Speellijst Talking Stage With Music:

di. 13 april 14.00 uur
LCC Lombardijen Menanderstraat 89 Rotterdam

do. 15 april 14.00 uur
Wijktheater Musica De Lugt 17 Rotterdam

zo. 18 april 14.00 uur
LCC Castagnet Larikslaan 200 Rotterdam

di. 20 april 14.00 uur
LCC Lombardijen Menanderstraat 89 Rotterdam

do.22 april 14.00 uur
LCC Zevenkamp Ambachtsplein 141 Rotterdam

vr. 23 april 14.00
LCC Larenkamp Slinge 303 Rotterdam

di 27 april 15.30
Wijkcentrum De Blauwe Brug Bachplein 590 Schiedam

Toegang: gratis, reserveren: ben@intorno.nl

INTORNO
Naast geëngageerd theater maakt INTORNO sinds 1992 opera en muziektheater voor klassiekliefhebbers van 8 tot 88 jaar, evenals muziektheater voor peuters en kleuters. Kenmerk van alle producties zijn de oorspronkelijke thema's. De keuze voor een voormalige zeesleper als eigen rivierpodium onderstreept de eigenzinnigheid van INTORNO.

Meer informatie?
telefoon: 010-707 84 73
(maandag t/m donderdag 10.00-17.00)
e-mail: info@intorno.nl
website: www.intorno.nl

INTORNO | OPERA | MUZIEKTHEATER





Ingezonden persbericht