Harsco behaalt certificaat VCA Petrochemie


HELMOND, 20100413 -- Harsco Infrastructure heeft als een van de eerste organisaties in haar branche het certificaat VCA Petrochemie 2008/05 behaald, kortweg VCA-P. Het VCA-P is gericht op directe beheersing van VGM-aspecten in de petrochemie tijdens werkzaamheden op de werkvloer, op de VGM-structuur en op specifieke aanvullende eisen. Bij VCA-P moeten 43 mustvragen en 2 van de 4 aanvullende vragen een positief resultaat hebben. Voor de industrie is Harsco al decennia lang een gerenommeerde partner voor isolatie, steigerbouw, tracing en fireproofing.

Omdat veilige werkomstandigheden voor de petrochemie in Nederland essentieel zijn, heeft deze industrie in 2008 een certificeerbare norm ontwikkeld voor praktische veiligheidsaspecten en -risico's in werkuitvoering. De norm focust op de veiligheid op de werkvloer en de veiligheidsstructuren binnen de organisatie. VCA Petrochemie is gericht op de directe beheersing van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) tijdens het werk, op VGM-beleid en -organisatie, verbetermanagement en op specifieke aanvullende eisen zoals ketenaansprakelijkheid, borgen van de VCA-eisen bij onderaanneming, gestructureerde selectie en beoordeling van onderaannemers, gedragsprogramma en risico-onderkenning door middel van Last Minute Risk Analysis (LMRA) en Start Werk Analyse. VCA-P is alleen bedoeld voor bedrijven of onderdelen daarvan die werk uitvoeren aan petrochemische installaties.

Over Harsco
In het beleid van Harsco staat veiligheid centraal. Harsco werkt voortdurend aan veiligheidsbewustzijn en opleiding om onder alle omstandigheden veilig en doelgericht te kunnen werken. Het bedrijf maakt deel uit van Harsco Corporation, een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van industriële dienstverlening en opgericht in 1853. Eén van de divisies van Harsco Corporation is Harsco Infrastructure met vestigingen in 36 landen. In 1964 werd Patent (USA) overgenomen door Harsco, SGB in 2000 en Hünnebeck in 2005. Vanaf 2010 wordt de bundeling van de krachten onder één merknaam voortgezet: Harsco Infrastructure. Wereldwijd werken bij Harsco 21.000 mensen.

Tekst bij logo: Het VCA-P logo afgegeven door SGS.

Fotobijschrift: VCA-P is alleen bedoeld voor bedrijven of onderdelen daarvan die werk uitvoeren aan petrochemische installaties.





Ingezonden persbericht