Ingezonden persbericht


"Smart-ologic Corian(R) Living"
A smart sustainable home with DuPont(tm) Corian(R) by Karim Rashid

De renderings in dit persbericht zijn op aanvraag verkrijgbaar. Dit persbericht (renderings, foto's en tekst) is beschermd door het auteursrecht en kan enkel worden gebruikt door de media voor journalistieke berichtgeving. De ontwerpen die in dit persbericht worden getoond zijn beschermd door rechten van intellectuele eigendom. Het persdossier en beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar op 13 april 2010.

Maart 2010 - "Smart-ologic Corian(R) Living", zo heet het innovatieve interieurdesignproject dat DuPont(tm) Corian(R) en Karim Rashid in april 2010 voorstellen tijdens de designweek in Milaan: een trendsettend en ecologisch duurzaam woningconcept, ontworpen door Karim Rashid en gebaseerd op de buitengewoon veelzijdige designtoepassingen en de vermaarde zintuiglijke kwaliteiten van het geavanceerde oppervlaktemateriaal DuPont(tm) Corian(R).

"Smart-ologic Corian(R) Living" bevat tevens ('s werelds eerste) "futuristic types" van DuPont(tm) Corian(R), gemaakt met ecologisch duurzame bestanddelen van biologische oorsprong en met gerecycleerde materialen, naast andere hightech DuPont producten die de ecologische voetafdruk van binnenhuisdesign, bouw- en architectuuroplossingen kunnen verkleinen en tegelijk een superieure esthetische en technische kwaliteit bieden.

Alle ruimtes van het huis ­ keuken, badkamer, slaapkamer, woonkamer, tuin ­ zullen op een creatieve manier worden vormgegeven door Karim Rashid (zie zijn portret linksboven, foto door Roman Leo voor Karim Rashid Inc.), die daarbij zal gebruikmaken van verschillende vernieuwende designoplossingen, met DuPont(tm) Corian(R) in een centrale rol als verbindend element.

De materialen, producten en toepassingen van DuPont die in het door Karim Rashid ontworpen "Smart-ologic Corian(R) Living" project gebruikt zullen worden, zijn:


1) (in wereldpremière) futuristische soorten DuPont(tm) Corian(R) vooruitstrevend oppervlaktemateriaal, gemaakt van ecologisch duurzame bestanddelen van biologische oorsprong en gerecycleerd materiaal;
2) een selectie fascinerende kleuren uit het huidige aanbod DuPont(tm) Corian(R) (ook met kleuren uit de 2010 serie DuPont(tm) Corian(R), inclusief bestanddelen op basis van gerecycleerde materialen);
3) (in wereldpremière) een futuristische soort DuPont(tm) Zodiaq(R) kwartsoppervlakte met ecologisch duurzame bestanddelen van biologische oorsprong;
4) een selectie fascinerende kleuren uit het huidige aanbod DuPont(tm) Zodiaq(R);
5) DuPont(tm) Energain(R) panelen voor verminderd energieverbruik (de panelen bevatten een faseovergangsmateriaal (PCM) op basis van ecologisch duurzame bestanddelen van biologische oorsprong);
6) DuPont geïntegreerde fotovoltaïsche modules;
7) DuPont(tm) Tyvek(R) niet-geweven membranen.

Wereldvermaard designgenie Karim Rashid wordt in dit project bijgestaan door de wereldvermaarde kwaliteiten van DuPont wat betreft materialenontwerp. Met hun uitzonderlijke knowhow op het vlak van materialenkennis en -wetenschap, biologie, chemie en productietechnologieën ontwierpen en creëerden de teams wetenschap en technologie van DuPont futuristische soorten DuPont(tm) Corian(R) vooruitstrevend oppervlaktemateriaal, gemaakt met ecologisch duurzame bestanddelen van biologische oorsprong en gerecycleerd materiaal. Daarnaast ontwierpen ze een nieuwe soort DuPont(tm) Zodiaq(R) kwartsoppervlakte en DuPont(tm) Energain(R) faseovergangsmateriaal (PCM) met ecologisch duurzame bestanddelen van biologische oorsprong. DuPont ziet daarin mogelijkheden om de nieuwe technische en ecologische uitdagingen voor bedrijven en professionals op het vlak van interieurdesign, architectuur en woningbouw het hoofd te bieden.

De projectleider van de tentoonstelling "Smart-ologic Corian(R) Living" is architect Massimo Fucci, die internationaal consulent is en voor de DuPont Surfaces business met de designwereld samenwerkt.

Over Karim Rashid (www.karimrashid.com) ­ Karim Rashid is één van de meest productieve en succesvolle designers van zijn generatie. Zijn meer dan 3000 ontwerpen in uitvoering, meer dan 300 prijzen en werkervaring in ruim 35 landen maken Karim nu al tot een legende. Tot zijn bekroonde ontwerpen behoren democratische objecten zoals de alomtegenwoordige 'Garbo' vuilnisbak en de stoel 'Oh Chair' voor Umbra, en interieurs zoals van het restaurant Morimoto in Philadelphia en het hotel Semiramis in Athene.

Karim Rashid werkte al samen met heel wat klanten en verzorgde op die manier democratisch design voor Method en Dirt Devil, meubels voor Artemide en Magis, merkidentiteit voor Citibank en Hyundai, hightech producten voor LaCie en Samsung, en luxegoederen voor Veuve Clicquot en Swarovski, om maar enkele namen te noemen.

Het werk van Karim Rashid is te zien in 20 vaste collecties en op tentoonstellingen in kunstgalerieën wereldwijd. Karim won eerder al de Red Dot award, Chicago Athenaeum Good Design award, I.D. Magazine Annual Design Review en de IDSA Industrial Design Excellence Award.

Over DuPont(tm) Corian(R) - DuPont(tm) Corian(R) (www.corian.com) is een exclusief product van DuPont en wordt gebruikt voor tal van residentiële en commerciële toepassingen: in de horeca, de gezondheidszorg, catering, openbare ruimtes, kleinhandel, maar ook in woninginrichting, meubilair, verlichting en decoratieve objecten. Het niet-poreuze, massieve oppervlaktemateriaal is vlekbestendig, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, vernieuwbaar en herstelbaar. DuPont(tm) Corian(R) is verkrijgbaar in een honderdtal standaardkleuren en kan in zowat elke denkbare vorm gerealiseerd worden.

DuPont(tm) Corian(R), DuPont(tm) Zodiaq(R), DuPont(tm) Tyvek(R), DuPont(tm) Energain(R) en de geïntegreerde fotovoltaïsche modules van DuPont zijn producten van DuPont Building Innovations. Van innovatieve energiebesparende systemen tot prachtige en langdurige bekledingsoplossingen, DuPont Building Innovations staat steeds voor veiligheid, duurzaamheid, schoonheid en energiezuinigheid, en draagt op die manier in belangrijke mate bij tot een hedendaagse omgeving - gebouwen en architectuur, wegen, bruggen en andere voorzieningen, tuinen - en tot het behoud of de vernieuwing van bestaande en historische bouwwerken.

Over DuPont - DuPont is een wetenschappelijk producten- en dienstenbedrijf. DuPont werd opgericht in 1802 en wendt zijn wetenschappelijke kennis aan om duurzame oplossingen te ontwikkelen die essentieel zijn voor een beter, veiliger en gezonder leven voor mensen over de hele wereld. DuPont is actief in meer dan 70 landen en biedt een brede waaier innovatieve producten en diensten aan voor sectoren zoals landbouw en voeding, woning en bouw, communicatie en transport.

Het DuPont ovaal, DuPont(tm), Corian(R), Energain(R), Tyvek(R) en Zodiaq(R) zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van E. I. du Pont de Nemours and Company of aangesloten ondernemingen. Het logo/de handtekening van Karim Rashid is eigendom van Karim Rashid Inc.