Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Afscheid wethouders na vorming nieuwe coalitie

BARENDRECHT (dinsdag 23 maart 2010) - Nadat op dinsdag 13 april 2010 het nieuwe college wordt geïnstalleerd, nemen op 14 april drie wethouders afscheid. Simon Zuurbier gaat met pensioen, Coby van Deursen zal namens de PvdA zitting nemen in de gemeenteraad en Martin Scheurs wordt wethouder en loco-burgemeester in Woerden.

Wethouder Martin Schreurs is ruim twee jaar wethouder geweest in Barendrecht. Burgemeester Jan van Belzen begrijpt de overstap. 'Voor wethouder Scheurs is dit een mooie kans, hij wordt wethouder in Woerden en loco-burgemeester. Na het vertrek van wethouder Schoehuizen heeft de VVD een wethouder van buitenaf aangetrokken. Martin is er goed in geslaagd om zich Barendrecht eigen te maken, en heeft op het gebied van economie en financiën grote stappen gemaakt. Zo zijn we we afgelopen jaar in geslaagd om onder zijn leiding vier miljoen te besparen en heeft hij de herstructurering van BT-Oost in samenwerking met ondernemers een flinke impuls gegeven. Ik snap de keuze voor Woerden, maar wij zullen hem missen!'

Nieuw college

Het nieuwe college wordt gevormd door Stephanie ter Borg en Jeroen Gebben namens de VVD, Bas Notenboom namens het CDA, Cees Versendaal namens CU/SGP onder leiding van burgemeester Jan van Belzen.

Afscheid wethouders

Op woensdagavond 14 april is er vanaf 20.00 uur gelegenheid om van de vertrekkende wethouders afscheid te nemen. Inwoners, bedrijven en instellingen zijn tijdens deze bijeenkomst in de gelegenheid afscheid te nemen van de bestuurders.




Gemeente Barendrecht