Ingezonden persbericht


STAND VAN DE STAD: VISIONARY CITIES

Lezing door Ulf Hackauf, The Why Factory

dinsdag 13 april | 20.00 - 22.00 uur | TUMULT zaal, Domplein 4/5 te Utrecht | Entree: vrij

Is de toekomst aan de stad? Twee jaar geleden passeerden we een magische grens: voor het eerst in de geschiedenis woont meer dan vijftig procent van de wereldbevolking in de stad. Dat percentage zal de aankomende decennia alleen maar toenemen. Deskundigen buigen zich over de vraag hoe steden leefbaar kunnen blijven. Toverwoorden daarbij zijn diversiteit, duurzaamheid, creatieve economie en burgerschap. Maar hoe geef je daar handen en voeten aan? Deze avond staan visie en duurzaamheid centraal: Kun je alle toekomstige bouwprojecten klimaatneutraal plannen? Kan een stad duurzaam zijn?

Spreker: Ulf Hackauf (The Why Factory)
Ulf Hackauf van The Why Factory spreekt over de ontwikkeling van de stedenbouw gebaseerd op internationale voorbeelden en ervaringen (o.a. Berlijn en Parijs) én over de aanstaande publicatie van zijn 'fabriek': the Green Dream. The Why Factory is een internationale denktank en onderzoeksinstituut van architecten en stedenbouwkundige, opgezet door architectenbureau MVRDV en de TU Delft, geleid door professor Winy Maas.

Achtergrond
Public SPACE is een onafhankelijke Denktank gericht op een zo intelligent en creatief mogelijke aanpak van maatschappelijke vraagstukken, met als missie: 'Creating winning strategies for the common good'. Onze filosofie is dat er in de publieke sector veel meer gebruik moet worden gemaakt van maatschappelijk initiatief en actief burgerschap, zie www.publicspace.nl.

De stichting en de oprichter van Public SPACE zijn gevestigd te Utrecht en op veel plaatsen en momenten betrokken bij stedelijke vraagstukken. Het ligt in het verlengde van die filosofie om ook een actieve denkbijdrage te leveren aan de stad Utrecht. Daarom is samen met Tumult, het Utrechts debatcentrum, het initiatief genomen, jaarlijks een 'Stand van de Stad'- lezing te organiseren.

De eerste Stand van de Stad lezing werd gegeven door Lieven de Cauter op 9 februari 2008: 'Van Bolwerk tot Boulevard en terug: trajecten rond de stad'. Op 15 januari 2009 sprak René Boomkens over 'De Transnationale Stad'. De verslagen van deze bijeenkomsten kunt u vinden in het archief op onze website: www.tumultdebat.nl.

Stand van de Stad lezing: Visionary Cities door Ulf Hackauf Datum: dinsdag 13 april
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: TUMULT zaal, Domplein 4/5 te Utrecht
Entree: vrij

Aanmelden gewenst, dat kan via: @: info@tumultdebat.nl / T: 030 2332430 / www.tumultdebat.nl.