Gemeente Berkelland


Persbericht
31 maart 2010

Lokaal Platform Toerisme houdt thema-avond over toekomst toerisme & recreatie in Berkelland

Het Lokaal Platform Toerisme houdt op dinsdag 13 april om 19.30 uur een thema-avond over de toekomst van toerisme en recreatie in Berkelland. Het Platform nodigt toeristische ondernemers, organisaties en instellingen uit om aanwezig te zijn. Het wordt een actieve bijeenkomst met de gehele sector Toerisme en Recreatie. De bijeenkomst wordt gehouden in Zaal Prinsen in Haarlo.

"We willen er een inspirerende avond van maken", zegt voorzitter Tonni Wormgoor van het Lokaal Platform Toerisme. "We willen samen met betrokkenen benoemen welke kwaliteiten Berkelland op toeristisch gebied heeft. Bovendien willen wij met de sector vaststellen welke positie wij willen en kunnen innemen."

Doel van de avond
De voorzitter vervolgt: "We vinden het belangrijk dat inwoners en bezoekers kunnen genieten van al het mooie dat Berkelland te bieden heeft. We willen er voor zorgen dat ze een reden hebben om vaker in het jaar terug te keren. En om voor een langere periode in Berkelland vakantie te vieren. Dit kan alleen door met de hele sector samen te werken. Gezamenlijk te promoten wat er te beleven valt. Op de avond geven wij informatie over ontwikkelingen op het gebied van Toerisme en Recreatie in Berkelland en in de Achterhoek. We willen hierover van gedachten wisselen. Vervolgens gaan wij actief aan de slag om activiteiten te ontplooien die inkomsten moeten opleveren voor ondernemingen en organisaties in Berkelland. Er vindt een ontmoeting plaats tussen alle partijen, zodat ideeën uitgewisseld en uitgewerkt kunnen worden in arrangementen. Het resultaat zal een nieuwe activiteitenagenda 2010-2014 zijn. Een activiteitenagenda die bijdraagt aan een positief imago van Berkelland als aantrekkelijke toeristische bestemming."

De toeristische branche krijgt een uitnodiging voor de themabijeenkomst. Heeft uw vereniging of organisatie geen uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst, maar ziet u wel mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan dit onderwerp, dan bent u van harte welkom. Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer T. Wormgoor (voorzitter Lokaal Platform Toerisme, telefoonnummer 06-51184723) en de heer W. Hendrikse (secretaris Lokaal Platform Toerisme, telefoonnummer 0545-250 517).


---