Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

'Groen en de stad' op Urban Design 2010

Nieuwsbericht | 09-04-2010

'Groen en de stad' is 1 van de 4 thema's tijdens de Urban Design vakbeurs. De beurs wordt van 13 tot en met 15 april in Amsterdam RAI gehouden.

Het themaplein 'Groen en de stad' gaat over leefbare steden, groen in en om de stad is hierbij van groot belang. Op het themaplein laten verschillende organisaties projecten zien die alles met groen en de stad te maken hebben en die de waarden van groen op een goede manier in de praktijk hebben gebracht. De verschillende projecten laten ook zien hoe een prettige leefomgeving gerealiseerd kan worden door het stimuleren van voldoende groen in en om steden. De projecten zijn gekoppeld aan de 6 waarden van het programma 'Groen en de Stad': gezondheid, de verbinding van stad en land, de economische waarde van vastgoed, het milieu en het klimaat, biodiversiteit en de sociale cohesie in een wijk.

Naast de getoonde projecten zijn er elke dag lezingen over de multifunctionele waarden van groen.

Het themaplein wordt verzorgd door de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), Stichting Groenforum Nederland en Plant Publicity Holland (PPH).