Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Winnaar prijsvraag regentonactie bekend

Leo Koenders wint gepimpte regenton

Leo Koenders uit Leeuwarden is de winnaar van de prijsvraag 'waarom is een putdeksel rond?' van de gemeente Leeuwarden. Hij kreeg maandagmiddag een gepimpte regenton door wethouder Isabelle Diks en twee leerlingen van Piter Jelles Aldlân uitgereikt.

De prijsvraag 'waarom is een putdeksel rond?' is georganiseerd in het kader van de regentonactie, onderdeel van het gemeentelijke rioleringsplan. Met de regentonactie wil de gemeente Leeuwarden het zuinig omgaan met (leiding)water stimuleren. De regentonactie geeft inwoners van de gemeente Leeuwarden tot en met 14 mei de mogelijkheid om voordelig een regenton met subsidie aan te schaffen.

Leerlingen van Piter Jelles Aldlân hebben eind vorig jaar ideeën bedacht om burgers en bedrijven in de gemeente Leeuwarden bewust en verantwoordelijk om te laten gaan met drink- en hemelwater. Eén van de ideeën, het aanbieden van gepimpte regentonnen voor de regentonactie, is door de gemeente overgenomen. Op maandagmiddag is een door beeldend kunstenaar Klaas Lageweg beschilderde regenton aan de winnaar van de prijsvraag overhandigd.

Kijk voor meer informatie over de actie en de subsidie op www.leeuwarden.nl/regentonactie of bel met telefoonnummer 14 058.