Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Reactie OR NOS op benoeming Jan de Jong

HILVERSUM, 13 april 2010 - De ondernemingsraad van de NOS is enthousiast over de benoeming van Jan de Jong als algemeen directeur van de NOS. Gisteren heeft de OR dan ook een positief advies over zijn benoeming uitgebracht aan de Raad van Toezicht van de NOS. De OR kent Jan de Jong als iemand met grote passie voor de organisatie. Zijn kennis van en zijn visie op de NOS, ziet de OR als zijn sterke punten. Vol vertrouwen kijkt de OR dan ook naar de toekomst.

De OR heeft uitgebreid gesproken met Jan de Jong; over hoe hij zijn rol ziet als algemeen directeur, waar hij de accenten op wil leggen, waar hij met de NOS naar toe wil en hoe. Hij gaf zijn visie op het publieke bestel en de positie van de NOS daarin, verwoordde zijn ambities en prioriteiten op het gebied van onder meer journalistieke inhoud, de mate en wijze van het bereiken van verschillende publieksgroepen en de legitimiteit van de NOS binnen de Publieke Omroep.

Daarnaast is met hem gesproken over onderwerpen waar de OR zich momenteel voor inzet; het personeelsbeleid, de nieuwe manier van leidinggeven en het Levensfasebewust Personeelsbeleid. Zijn visie op deze punten sprak de OR zeer aan. De OR vindt Jan de Jong een goede opvolger van Gerard Dielessen.

De ondernemingsraad heeft het volste vertrouwen in Jan de Jong als algemeen directeur en wenst hem veel succes en plezier toe in zijn nieuwe functie.