Judo Bond Nederland

Persbericht 12-04-2010

Unieke samenwerking Judo Bond Nederland en Schooljudo.nl

Afgelopen vrijdag 9 april is een samenwerking tussen de Judo Bond Nederland (JBN) en Schooljudo.nl bekrachtigd. Na afloop van een judoclinic van Ruben Houkes aan 250 kinderen in de gemeente Meppel hebben de directeur van de JBN, Arie Kauffman en Ruben Houkes als ambassadeur van Schooljudo.nl hun handtekening gezet onder de samenwerking. Hiermee is het startsein gegeven voor een landelijke promotie en inbedding van judo als schoolsport. De JBN beveelt Schooljudo.nl aan bij provincies, gemeenten en judoverenigingen als een professioneel en kwalitatief judoprogramma op de school en in de wijk. Arie Kauffman: "Gezamenlijk gaan we aan de slag om het judo, via de judoverenigingen, een vaste waarde te laten worden binnen het onderwijs. Judo is bij uitstek geschikt om kinderen zelfvertrouwen te geven en te leren respect te hebben voor de medemens. Wij zijn er van overtuigd dat wanneer alle kinderen binnen het onderwijs kennis zouden maken met de judosport, dit een zeer positieve bijdrage zou leveren aan een sociale samenleving."

Schooljudo.nl is 5 jaar geleden ontwikkeld door Sport & Marketingbureau 2Bascis, waarvan oud-topjudoka Ruben Houkes (wereldkampioen 2007 & 3e OS Beijing) mede eigenaar is. Het Schooljudoprogramma begint tijdens schooltijd, waar de lessen door een gekwalificeerde judodocent verzorgd worden in de eigen sportzaal van de school. Zes weken lang krijgen kinderen de basisbeginselen van judo aangeleerd. Per les wordt er aan de hand van een vastomlijnd lestraject gewerkt aan zowel een sociale als sportieve doelstelling. Voor elk kind is er tijdens het programma een judopak beschikbaar en zullen de lessen op een professionele judomat worden gegeven. Na afloop van de lessen tijdens schooltijd geeft Ruben Houkes als ambassadeur van Schooljudo.nl een groots judofeest voor alle deelnemende kinderen.

"Door deze samenwerking kunnen wij onze krachten bundelen en komt het behalen van onze gezamenlijke missie om judo structureel in het bewegingsonderwijs te krijgen, dichterbij", aldus Ruben Houkes.


---