Ingezonden persbericht


TWOTY maakt nominaties Trendwatcher of the Year Awards 2010 bekend

Amsterdam, 13 april 2010 - De nominaties voor de Trendwatcher of the Year Awards (TWOTY) zijn bekend gemaakt. De prijzen worden op 21 april uitgereikt in de Studio van MTV Networks in Amsterdam. TWOTY wijst jaarlijks aan welke trendwatcher het beste in staat was om de tijdgeest te duiden. Het thema van het event is dit jaar 'See Spaces - open more than your eyes'.

De vijf genomineerde trendwatchers dit jaar zijn Tony Bosma, Tom Kniesmeijer, Truus Dokter, Justien Marseille en Carl Rohde. Voor de speciale Oeuvre Award zijn Lidewij Edelkoort, Carl Rohde en Hilde Roothart genomineerd.

Kandidaten voor Trendsetter of the Year zijn Kyteman, Annemarie van Gaal en Neelie Kroes.

Daarnaast zijn er prijzen voor specialisten in verschillende categorieën, te weten Food (Marjan Ippel, Hans Steenbergen en Erica de Werd), Technologie (Vincent Everts, Erwin Blom en Boris Veldhuijzen van Zanten), Duurzaamheid (Annouk Post, David Berg en Lisette Kreischer), Fashion & Design (Anne Marie Commandeur, Christine Boland en Milou van Rossum), Jongeren (Frits Spangenberg en Martijn Lampert), Nalden en Tom Palmaerts).

Ook is er een prijs voor de beste Trend Implementation Agency (Youngworks, TrendsActive en BLOEI), voor de beste Trend Implementation (Join The Pipe, Willem & Drees en Layar) en voor het meestbelovende talent (Farid Tabarki, Sam Colijn en Irene Westerbeek).

Over de TWOTY Awards
TWOTY geeft jaarlijks toegang tot het gedachtengoed van de leidende trendwatchers in Nederland. Ze wijst aan welke trendwatcher afgelopen jaar het beste in staat was om de tijdgeest te duiden. Hiervoor worden de beste voorbeelden van inspiratie en daadkracht verzameld om zo te laten zien hoe trends waarde kunnen hebben voor bedrijfsleven en maatschappij. Winnaars van voorgaande jaren zijn Reinier Evers van trendwatching.com (2008) en Adjiedj Bakas, auteur van The Future of Finance (2009). TWOTY is een initiatief van uitgeverij Second Sight. Of kijk op http://www.twoty2010.com




Ingezonden persbericht