Ingezonden persbericht


Easynet in Visionary Quadrant voor pan-Europese Network Service Providers Plaatsing op basis van volledigheid visie en de uitvoering daarvan

Amsterdam, 13 april 2010 â¤* Easynet Global Services is door onderzoeksbureau Gartner geplaatst in het Visionary Quadrant van het Magic Quadrant voor pan-Europese Network Service Providers 2010(1).

Voor Easynet is deze waardering een kroon op de prestaties die het bedrijf in de afgelopen periode behaalde. Het bedrijf kondigde over het afgelopen boekjaar een omzetgroei aan van zestien procent. Daarnaast haalde Easynet grote klanten binnen, waaronder Sports Direct en Bridgestone Corporation. Ook lanceerde het bedrijf innovatieve oplossingen en faciliteerde het een HD-uitzending van de inauguratie van Barack Obama.

Neil Rickard, analist bij Gartner en medeauteur van het rapport: 'Visionairs hebben inzicht in welke kant de markt opgaat en welke positie ze zelf binnen die markt innemen. Typerend is ook dat ze een duidelijke road-map hebben als het gaat om nieuwe netwerkdiensten.'

Easynet ziet de plaatsing in het Visionary Quadrant als een resultaat van de pan-Europese focus in het afgelopen jaar. Het bedrijf biedt nu gegarandeerde netwerkbeschikbaarheid aan klanten die hun wereldwijde activiteiten willen uitbreiden.

Klanten prijzen Easynet om zijn prestaties en klantenservice. 'We zijn erg tevreden over de beheerde beveiligingsdiensten van Easynet. Ze begrijpen wat onze belangrijkste issues en risico's zijn. De oplossing die ze ons bieden, beveiligt onze infrastructuur en biedt mogelijkheden om verder te groeien', zegt David Russell, Information Risk Manager bij M&G.

'De plaatsing als visionair in het Magic Quadrant onderstreept onze vooruitstrevende technologiestrategie, marktleidende waardepropositie en onze klantgerichtheid. Dit zijn de drijvende krachten achter ons bedrijf vanaf dag één, toen we in 1994 startten als internetserviceprovider in Groot-Brittannië. Die hebben onze snelle internationale groei gevoed', zegt David Rowe, CEO van Easynet Global Services.

Over het Magic Quadrant
Het copyright van het Magic Quadrant berust bij Gartner en wordt met toestemming gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt op een bepaald moment en voor een specifieke periode. Het geeft de analyse van Gartner weer hoe bepaalde leveranciers ten opzichte van elkaar presteren. Hiervoor gebruikt Gartner zelf omschreven criteria voor de betreffende markt. Gartner doet geen aanbevelingen voor de leveranciers, producten of services die in het Magic Quadrant staan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen leveranciers te kiezen, die in het leiderskwadrant staan. Het Magic Quadrant is alleen bedoeld als onderzoekstool en niet als specifieke leidraad. Gartner geeft ook geen garanties, expliciet of impliciet, over het onderzoek, de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Easynet Global Services

Easynet Global Services is een wereldwijde aanbieder van managed netwerk-, hosting- en integratiediensten voor grootzakelijke klanten. Vanuit een adviserende rol werkt het bedrijf nauw samen met klanten om zo diepgaand inzicht te krijgen in de zakelijke uitdagingen waar klanten mee te maken hebben. Hierdoor kan Easynet Global Services end-to-end oplossingen leveren met een gegarandeerde ROI, die de concurrentiekracht van klanten vergroten.

Easynet Global Services combineert een wereldwijd bereik met lokale expertise en biedt zo een klantervaring op maat, ongeacht waar in de wereld klanten zich bevinden.

Klanten van Easynet Global Services zijn onder andere Via Michelin, Phones 4U, FOX, Jamba!, Brinks, Transport for London, EDF, SAGE, Q Park en Bridgestone.

Easynet Global Services is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep (BSkyB), een bedrijf van NewsCorp. De omzet van BSkyB bedroeg in het boekjaar 2008-2009 £5,3 miljard. Meer informatie is te vinden op www.easynet.nl.

(1) Gartner, Inc. 'Magic Quadrant for Pan-European Network Service Providers', N. Rickard. K. Ruud, M. Van Pelt, 8 maart 2010.