Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enschede, 13 april 2010

INSCHRIJVING PLEINTJESBASKETBAL ENSCHEDE GEOPEND

Basketbalverenigingen The Jugglers en DBV Arriba, Gemeente Enschede en de Nederlandse Basketbal Bond slaan de handen ineen om een van de voorrondes van de Streetball Masters 2010 in Enschede te organiseren. 'Pleintjesbasketbal', zoals het in de volksmond heet, vindt plaats op zaterdag 29 mei. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er dit jaar gespeeld in de wijk Deppenbroek, rondom de Deppenbroekhal aan de Rijnstraat.

Programma
Naast de pleintjesbasketbalwedstrijden is er een uitgebreid randprogramma. Zo kan worden deelgenomen aan een Dunk Contest en een 3 Point Contest. Tussen het spelen door is er nog veel meer te beleven. Er worden clinics gegeven voor de jeugd door Mike Nahar. DJ's verzorgen met hun beats de muzikale omlijsting en in The Magic Corner kan een hapje en drankje genuttigd worden.

Inschrijving geopend
Inschrijven voor de Streetball Masters kan tot 23 mei a.s. via www.streetballmasters.nl en kost ¤ 30,- per teamm. Jeugdteams tot 12 jaar mogen gratis deelnemen en iedere deelnemer ontvangt een T-shirt. Er zijn verschillende categorieën waarin gespeeld wordt, dus iedereen kan meedoen. Voor meer informatie kijk op www.pleintjesbasketbalenschede.nl.

Pleintjesbasketbal
Pleintjesbasketbal is straatbasketbal waarbij twee teams met drie spelers het tegen elkaar opnemen. Elk team bestaat uit maximaal vijf spelers. In de voorrondes van Streetball Masters wordt in verschillende categorieën gestreden om een plaatsing in de finale op 22 augustus in Den Haag.




Ingezonden persbericht