Ingezonden persbericht


Persbericht

13 april 2010

Partner van Museon Den Haag opent tentoonstelling 'Plantastic' in Liverpool

In het National Museum Liverpool is momenteel de science tentoonstelling Plantastic te zien. Op deze tentoonstelling kan de bezoeker aan de hand van interactieve presentaties meer te weten komen over de wondere wereld van planten en de cruciale rol die zij spelen op aarde. De expositie is het resultaat van internationale samenwerking tussen verschillende musea. Het Museon is daarbij een belangrijke partner op het gebied van educatie en presentatietechnieken.

Europees netwerk
Als lid en medeoprichter van het Europees netwerk van science centra en wetenschapsmusea wisselt Museon Den Haag informatie en kennis uit en maakt binnen dit samenwerkingsverband reizende, interactieve tentoonstellingen over wetenschap en techniek. Plantastic is tot stand gekomen door samenwerking met het National Museum Liverpool, Technopolis Mechelen en Le Vaisseau Straatsburg. Het Nederlandse bedrijf Bruns zorgde voor uitvoering van het ontwerp.

Plantastic
Bezoekers verbazen zich als ze de magische wereld van de tentoonstelling binnentreden met uitvergrote bladeren, enorme zaaddozen en uitgebreide wortelstelsels. Plantastic toont het dynamische leven van planten en hun interactie met de omgeving zoals insecten en andere dieren. De onderliggende gedachte van de tentoonstelling is om duidelijk te maken hoe afhankelijk we als mens zijn van planten en plantaardige producten.

Practische informatie
Plantastic is gemaakt voor families met kinderen tussen de 7 en 14 jaar. Deze interactieve tentoonstelling is te zien in het Museon in Den Haag vanaf oktober 2011.

Museon
Museon Den Haag, een educatief museum voor cultuur en wetenschap met collecties op het gebied van natuur, cultuur en techniek. In het Museon zijn veel interactieve presentaties te zien over actuele thema's in wetenschap en samenleving.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl

Bezoekersinformatie

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's)

Toegangsprijzen:
Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: ¤ 4,- / jeugd 12 t/m 118 jaar: ¤ 6,- / volwassenen: ¤ 7,50 / 65+ Pashashouders: ¤ 6,- . Museumkaart geldig. Groepskorting voor groepen van meer dan 20 personen mogelijk.

Voorzieningen:
Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.