Gemeente Apeldoorn

Toenemend aantal klanten maakt gebruik van BBR Online

Online budgetbeheer via Stadsbank groot succes

24 uur per dag rekeningafschriften inzien. Wijzigingen en nieuwe betalingen eenvoudig vanuit huis doorgeven. BBR Online, het online budgetbeheerprogramma van de Stadsbank Apeldoorn, maakt het mogelijk. Ruim 250 (van de circa 900) klanten en een groeiend aantal hulpverleners maakt sinds de start medio vorig jaar gebruik van BBR Online. De Stadsbank verwacht dat eind dit jaar veertig procent van de klanten de online functie gebruikt.

Met BBR Online helpt de Stadsbank haar klanten op een laagdrempelige manier hun financiële situatie weer op orde te krijgen. Zo hebben gebruikers van het programma op elk moment van de dag inzicht in de afschriften van hun budgetbeheerrekening. Bovendien is het doorgeven van wijzigingen per post of langskomen bij de balie niet langer nodig.

Budgetbeheer kan tijdelijk uitkomst bieden aan iedereen die niet in staat is zelf zijn inkomen te beheren. Om te voorkomen dat betalingsachterstanden ontstaan, stelt de Stadsbank samen met de cliënt een budgetplan op. In dit plan zijn alle vaste lasten, zoals huur en energiekosten en kosten voor de zorgverzekering opgenomen. Uit het budgetplan verzorgt de Stadsbank de betalingen. De cliënt kijkt via BBR Online mee welke betalingen zijn verricht en hoe de financiële situatie er voor staat.

Aan het gebruik van BBR Online zijn geen extra kosten verbonden. Het enige wat nodig is om het programma te kunnen gebruiken is een e-mailadres en een internetverbinding. Klanten zonder internetverbinding kunnen bij de vestigingen van de CODA Bibliotheken gratis gebruik maken van het online budgetbeheerprogramma, dat te raadplegen is via de website van Stadsbank Apeldoorn, www.stadsbankapeldoorn.nl

Einde persbericht