Stimuleringsfonds voor de Pers

Stichting Jongeren en de Bijbel - Internetproject Leap Online Datum besluit: 13-04-2010

Het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft aan de stichting Jongeren en de Bijbel een subsidie toegekend ter hoogte van ¤ 90.220, waarvan ¤ 71.720,- als krediet wordt verstrekt, voor het uitvoeren van het internetproject Leap Online.

De stichting Jongeren en de Bijbel wil samen met de uitgever Christian Media, die de gratis studentenkrant Leap uitgeeft, een zelfstandig en nieuwsgericht internetportaal Leap Online voor christelijke jongeren lanceren. De inhoud van de website is gebaseerd op vijf pijlers: nieuws en opinie, studie en studentenleven, media en entertainment, techniek en wetenschap, en geloof en lifestyle.

Zowel de website als de krant zal daarbij worden gevoed vanuit één redactie zodat er kruisbestuiving tussen de verschillende uitgaven kan plaatsvinden. Wel worden er twee redacteuren speciaal voor de website aangesteld en zullen artikelen speciaal voor de website worden geschreven. Van de website zal ook een mobiele versie worden gemaakt: iLeap. Mede met financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds verwacht de uitgever dat door de te realiseren innovaties en vernieuwingen de site in 2012 rendabel te exploiteren is.

Het besluit de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op artikel 4 van de Tijdelijke subsidieregeling voor internet-informatieproducten. Dat artikel geeft het Stimuleringsfonds voor de Pers de mogelijkheid subsidie te verlenen aan projecten gericht op de totstandkoming en verspreiding van journalistieke en informatieproducten via het internet. Aan die subsidieverlening is de gebruikelijke verplichting gekoppeld dat het project moet worden uitgevoerd zoals het is aangevraagd. Dit wordt tussentijds en na afloop van het project getoetst aan de hand van inhoudelijke en financiële rapportages over de voortgang van het project. Verder dient de uitgever na afronding van het project een eindverslag te overleggen voorzien van een accountantsverslag.