Stimuleringsfonds voor de Pers

Stichting DovenTV - internetproject ZicoTV
Datum besluit: 22-03-2010

Het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft op 22 maart 2010 aan de Stichting Doven TV een subsidie toegekend ter hoogte van EUR 78.343 waarvan de helft krediet, voor het uitvoeren van het internetproject ZicoTV.

Stichting Doven TV verstrekt informatie met betrekking tot gehoorstoornissen aan doven, slechthorenden en horenden, onder meer door maandelijks de krant Het Sein uit te geven. De berichtgeving is gevarieerd, maar heeft altijd een invalshoek gebaseerd op gehoorstoornissen. Het streven van de stichting is om continuïteit in de nieuwsvoorziening te krijgen en daartoe wordt naast de krant de website ZicoTV ontwikkeld. De bedoeling is dat er 50 correspondenten voor de site worden gevonden die per regio worden geselecteerd. Verder wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die internet biedt: meer en actuelere berichtgeving, meer diepgang en interactie met de gebruikers. Het project zal verder abonneeopbrengsten generen door het internetplatform te koppelen aan IP-adressen, waardoor persoonlijke abonnementen kunnen worden afgesloten en om zogenaamde pay-per-view diensten aan te bieden.

Het besluit de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op artikel 4 van de Tijdelijke subsidieregeling voor internet-informatieproducten. Dat artikel geeft het Stimuleringsfonds voor de Pers de mogelijkheid subsidie te verlenen aan projecten gericht op de totstandkoming en verspreiding van journalistieke en informatieproducten via het internet. Aan die subsidieverlening is de gebruikelijke verplichting gekoppeld dat het project moet worden uitgevoerd zoals het is aangevraagd. Dit wordt tussentijds en na afloop van het project getoetst aan de hand van inhoudelijke en financiële rapportages over de voortgang van het project. Verder dient de uitgever na afronding van het project een eindverslag te overleggen voorzien van een accountantsverslag.