Ingezonden persbericht


****PERSBERICHT****

Medicore en Medgids lanceren online patiëntenregistratie module

Besparing administratieve last en voorkomen van foutieve patiëntregistraties

Utrecht, 13 april 2010 - Medicore heeft in samenwerking met Medgids een unieke webapplicatie ontwikkeld waarmee patiënten en geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om zelf hun gegevens in te voeren en te laten registreren. De nieuwe online registratiemodule is een efficiënte toevoeging op het Medicore Informatiesysteem (MCIS), vanwege de verlaging van de administratieve druk en het voorkomen van foutieve registraties.

Efficiënt en altijd up to date

Boris Hololtcheff, Directeur Medicore: 'Juiste registratie van patiëntgegevens is in de zorg van cruciaal belang, maar vaak is deze registratie niet compleet of achterhaald. Daarnaast kost goede registratie van gegevens veel tijd. Wij voorzien met Medgids in een efficiënte en juiste afhandeling van deze patiëntgegevens'.

Zorginstellingen bieden met de Medgids-applicatie hun (toekomstige) patiënten de mogelijkheid om via 'online registratie' op de website, zelf hun gegevens in te voeren en zich te laten registreren. Zorginstellingen beschikken zo direct over alle noodzakelijke gegevens van de patiënt, zoals naam, adres en woonplaats, verzekering, burger servicenummer, huisarts en de doorverwijzer. Deze gegevens worden vervolgens direct geverifieerd in een webformulier en geïmporteerd in het Medicore Informatie Systeem, waardoor foutieve registraties voorkomen worden door automatische controle van gegevens. Op administratief gebied betekent dit een forse ontlasting aangezien er door een secretariaat of balie nu, in plaats van registratie, alleen een controle op de gegevens gedaan hoeft te worden. De patiëntgegevens worden versleuteld verstuurd binnen de Medgids online patiëntregistratie. Hierdoor zijn de gegevens goed beveiligd en blijft de privacy van de patiënt gewaarborgd.

Grote belangstelling

Diverse zorginstellingen hebben belangstelling getoond voor de applicatie. Euroclinics (Kliniek DeLairesse), is inmiddels al klant. Frank Robert, directeur Euroclinics licht toe: 'Door de online-registratiemodule van Medicore en Medgids maken wij optimaal gebruik van de technische mogelijkheden van deze tijd. Daardoor denken wij de dienstverlening aan onze cliënten aanzienlijk te verbeteren. Constante verbetering is een doelstelling van Kliniek DeLairesse waar we altijd op gefocust zijn. Dat door correcte registratie van patiëntgegevens we efficiëntie boeken binnen onze administratieve organisatie zien we als een welkom bijkomend voordeel'.

Over Medgids

Medgids is er voor én door zorgverleners. Medgids heeft als missie het aanbieden van de meest volledige en actuele gegevens van zorgorganisaties. Deze gegevens dienen als basis voor een netwerk waarover een scala van diensten worden aangeboden, gericht op zorgverleners en zorgconsumenten. Dit wordt gedaan door middel van up-to-date databestanden, (web)applicaties en diensten. Kijk voor meer informatie op www.medgids.nl

Over Medicore
Medicore is een jong en snel groeiend bedrijf dat naam gemaakt heeft met de ontwikkeling van software die precies aansluit bij de behoeften van de zorgaanbieders. Het Medicore Informatie Systeem (MCIS) is een uniek en allesomvattend softwarepakket voor logistieke en administratieve steun dat de gebruiker in staat stelt snel en adequaat in te spelen op de veranderende eisen in de hedendaagse gezondheidszorg.

In het Medicore Informatie Systeem komen modulegewijs alle zaken bij elkaar die in dit kader van onmisbaar belang zijn: patiëntenregistratie, planning, behandelingenregistratie, elektronische aanleveringen aan zorgverzekeraars, digitale dossiervorming en debiteurenbeheer. Kijk voor meer informatie op www.medicore.nl

******

Noot voor de redactie,