Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nationaal Debat Wonen van De Hypotheker maakt vliegende start Grote toestroom enquête speerpunten woningmarkt

Rotterdam, 13 april 2010 - Een vliegende start voor het Nationaal Debat Wonen van

De Hypotheker. In één dag tijd vulden ruim 6.000 mensen op www.hypotheker.nl de vragenlijst in over hot topics op de woningmarkt; de toekomst van de hypotheekrenteaftrek, de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) en de koopsubsidie.

"Het maakt eens te meer duidelijk dat dit echt onderwerpen zijn die huizenbezitters en huizenkopers in spé sterk bezig houden", reageert Bas Millenaar, directeur van De Hypotheker. "We hebben vorige week onder onze hypotheekadviseurs al een peiling gehouden. 93% van hen gaf toen aan dat klanten onzeker zijn over deze onderwerpen. Het feit dat in 24 uur tijd al meer dan 6.000 respondenten hun mening willen geven door onze enquête in te vullen, bevestigt dit."

Consumenten kunnen nog tot en met aanstaande zondag 18 april de vragenlijst invullen op www.hypotheker.nl. De uitkomsten worden daarna aangeboden aan politiek Den Haag. De resultaten van het onderzoek dienen ook als input voor een serie Twitterdebatten, de afsluiting van het Nationaal Debat Wonen. Op vier achtereenvolgende avonden (26 t/m 29 april tussen 19.00 en 20.00 uur) gaan huiseigenaren en huizenbezitters in spé in discussie met politici over NHG, koopsubsidie, hypotheekrenteaftrek en de woningmarkt in het algemeen. Meer informatie is te vinden op www.hypotheker.nl/debatwonen.


- EINDE PERSBERICHT -