Ingezonden persbericht


Piraterij bij The Amsterdam Dungeon
LEVENSGROOT MONNIKENBEELD AAN ROKIN GESTOLEN

Amsterdam, 13 april 2010 ­ In de nacht van 12 op 13 april is één van de beelden, die naast de ingang van The Amsterdam Dungeon aan het Rokin stond, gestolen. Twee mannen werden op heterdaad betrapt ter hoogte van Rokin nummer 50 met het levensgrote monnikenbeeld op hun rug. Zij zijn vannacht ingerekend door de politie Amsterdam Amstelland waar zij tot vanochtend hebben vastgezeten op het bureau. De twee verdachten zijn studenten die bij de politie bekend staan als flauwe grappenmakers. Het is nog niet precies duidelijk hoe de dieven te werk zijn gegaan, het drieënhalve meter hoge beeld van 60 kilogram zat vastgeschroefd en gelast aan de pilaar van het gebouw. Het beeld kon vanochtend door het Dungeon personeel weer afgehaald worden van het politiebureau aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Kwajongensstreek
Nicole de Klerk, marketingmanager van The Amsterdam Dungeon, kan er wel om lachen: " Wij werden vanochtend gebeld door de politie dat ons beeld vannacht was gestolen maar ze de daders vrijwel direct hebben opgepakt. Het beeld stond te wachten op het bureau waar we hem direct weer hebben opgehaald vanochtend. Een echte kwajongens streek waar ik best de humor van inzie maar ik ben wel blij dat we onze monnik vandaag weer op zijn plek terug konden zetten. Ik hoop niet dat deze grappenmakers waren geïnspireerd door de piraterij die aan bod komt in onze nieuwe show 'Hel op de Batavia'.."

The Amsterdam Dungeon biedt bezoekers een kijkje in de duistere geschiedenis van Nederland. Met professionele acteurs, special effects en prachtige decors is dit een unieke ervaring. Bij binnenkomst in The Amsterdam Dungeon worden groepen gemaakt van ongeveer 30 personen. Met deze groep loop je door de gangen van The Amsterdam Dungeon, en beland je van de ene liveshow in de andere. De professionele acteurs van The Amsterdam Dungeon brengen de geschiedenis op een grappige, educatieve en soms enge of ziekelijke manier tot leven. Alles in The Amsterdam Dungeon is gebaseerd op historische feiten, zo wordt er o.a. verteld over de minnares van Rembrandt, de VOC en de Pest. The Amsterdam Dungeon is dé must-see attractie van Nederland! The Dungeon valt onder Merlin Entertainments Group met attracties over de hele wereld, zoals Legoland, Madame Tussauds en SEA LIFE. Zie voor meer informatie www.theamsterdamdungeon.nl.



Ingezonden persbericht