Gemeente Utrecht

Hopla!-campagne voor kinderen in Hoograven

De gezondheidscampagne Hopla! gaat deze week van start in de wijk Hoograven. Bij Hopla! gaat het om lekker bewegen en gezond eten. De campagne is gericht op kinderen van 2 tot en met 6 jaar en hun ouders. Op 14 april staat er een peuterspelochtend op het programma en op 24 april een wijkfeest. Alle activiteiten zijn gratis.

Hopla! is een vrolijke campagne met allerlei activiteiten om jonge kinderen meer te laten bewegen en gezonder te laten eten. Tijdens de peuterspelochtend en het wijkfeest kunnen kinderen kennis maken met allerlei sporten en spellen. Zo kunnen zij spelletjes doen uit de speelotheek en in de bouwspeeltuin, met fruit knutselen en hun acrobatische kunsten vertonen op de luchtbaan. In de maand april worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd bij voorscholen, gymnastiekvereniging Longa, bouwspeeltuin de Kameleon en de bibliotheek in Hoograven. Meer informatie over de campagne staat op: www.utrecht.nl/hopla.

Hopla!-kalender
Alle ouders van kinderen van 2 tot en met 6 jaar uit Hoograven krijgen deze week een speciale Hopla!-kalender per post toegestuurd. De kalender bestaat uit: een kleurplaat, een overzicht van de activiteiten van de Hopla!-campagne, gezonde tips en de adresgegevens van alle organisaties op het gebied van voeding, opvoeding en bewegen in Hoograven.

Gezond gewicht
De Hopla!-campagne maakt onderdeel uit van het programma Gezond Gewicht van de gemeente Utrecht. Hopla! wordt georganiseerd in de wijk Hoograven, omdat het percentage overgewicht hier boven het stedelijk gemiddelde ligt. 13% van de kinderen tussen 4 en 6 jaar uit Hoograven heeft overgewicht en 4% heeft ernstig overgewicht (obesitas).

Deelnemende organisaties
Hopla! Hoograven wordt georganiseerd door de gemeente Utrecht (GG&GD) in samenwerking met: Albert Heijn Hoograven, Aveant, Ekeris Fietsplezier, Gymnastiekvereniging Longa, Hoogravense Korfbalclub Utrecht (HKC), Poppentheaters Cassiopeia en Kletskous, Portes en Taekwon-Do IN NAE DO KWAN.




Gemeente Utrecht