Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Na citydressing nu shipdressing en kadedressing
Vlaggenschip ss Rotterdam aangekleed door Shipmate

Het vroegere vlaggenschip ss Rotterdam van de HAL, nu toeristische topattractie op de Kop van Katendrecht in de Maasstad, is permanent aangekleed door Shipmate. De in Vlaardingen gevestigde vlaggenfabrikant is initiator van het begrip 'citydressing' en introduceert nu 'shipdressing' en 'kadedressing'.

De Rotterdam baadt in een zee van vlaggen. Op de kade bevinden zich 50 mastpotten. die worden ingezet bij evenementen. "Die kunnen we heel flexibel gebruiken", verklaart algemeen directeur Paul de Jager van Shipmate. "Dat is een toegevoegde waarde voor bijvoorbeeld congressen of expositie aan boord van De Rotterdam". Organisatoren van dergelijke evenementen kunnen via On Board On Shore vlaggen laten wapperen met hun eigen logo. Incidenteel kunnen de mastpotten ook van andere banieren voorzien worden.

Op de Kop van de Kaap staan bovendien 9 masten met de Nederlandse vlag. Die hangt ook aan 5 masten op de ponton. Blikvangers zijn 2 groepen van 5 twaalf meter masten. "Het ziet er tiptop uit", zegt Willem Smit, algemeen directeur van De Rotterdam. "Toen ons schip informeel open ging waren bovendien Weena, Coolsingel en Hofplein aangekleed met gele banieren, een afgeleide van de gouden bies op De Rotterdam en een verwijzing naar de start van de Tour de France in de Maasstad".

Ook aan boord vlagt de ss Rotterdam met Nederlandse en Rotterdamse vlaggen. Directeur De Jager van Shipmate, zelf lid van de Captains Club van De Rotterdam, hoopt dat het vlaggenschip binnenkort ook wordt versierd met de zogenaamde pavoiseerlijn. Dat is een lijn van aan elkaar geknoopte vlaggen, zoals die op zoveel cruiseschepen getrokken is van de mast naar de boeg.

Shipmate is toonaangevend op het gebied van het produceren van kwalitatief hoogstaande vlaggen, vaandels en banieren. Tevens is het bedrijf huisleverancier van bijvoorbeeld Rotterdam en Den Haag.

fotobijschrift;
Chief purser Jan de Vos, boegbeeld van de Captains Club, complimenteert directeur Paul de Jager met de 'shipdressing' van de ss Rotterdam, waardoor het voormalige vlaggenschip permanent in het zonnetje wordt gezet.