Gemeente Alkmaar


BESLUITENLIJST
van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 april 2010

Aanwezig:
P.M. Bruinooge, voorzitter
J.C. Meijer
drs. S.H. Binnendijk
W.A.J. van Veen
drs. N.M.C. Alsemgeest
mevr. ir. A. van Dam
drs. J.C.M. Cox, secretaris


1. Opening
De besluitenlijsten van de vergaderingen van 6 en 8 april 2010 worden vastgesteld.


2. Besluiten

10.6032 Aanwijzing parkeercontroleur(s) als onbezoldigd ambtenaren van gemeentelijke Bruinooge belastingen en toezichthouder van de APV, evenals aanwijzing van inspecteurs en cameratoezichthouders voor een aantal wetten/verordeningen

Probleemstelling:
Er zijn nieuwe inspecteurs, cameratoezichthouders en parkeercontroleurs tewerkgesteld bij Stadstoezicht.
Om hun functie rechtmatig uit te oefenen dienen deze functionarissen door zowel uw college als door de burgemeester (voor zover het toezicht betrekking heeft op de regels waarvoor hij bevoegd bestuursorgaan is) te worden aangewezen als toezichthouder c.q. onbezoldigd ambtenaar van gemeentelijke belastingen. U wordt voorgesteld de personen zoals genoemd op de bijgaande lijsten als zodanig aan te wijzen.

Besluit:

1. De parkeercontroleur(s) van de firma PCH, zoals genoemd op de bijgaande lijst A, en met uitsluiting van elke arbeidsrechtelijke rechtsverhouding, gelet op artikel 2.1. van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling, met ingang van de in de bijlage genoemde datum voor de duur van hun dienstverband bij PCH en tewerkstelling bij Stadstoezicht, aan te wijzen als onbezoldigd ambtenaar van gemeentelijke belastingen.

2. De in de lijst A vermelde personen eveneens te belasten met het toezicht op de naleving van de Algemene plaatselijke verordening (ex art. 6.2, tweede lid, Apv), voor de duur van hun dienstverband bij PCH en tewerkstelling bij Stadstoezicht.

1


3. De allround inspecteurs en cameratoezichthouders op de bijgaande lijst B aan te wijzen als toezichthouder voor de Afvalstoffenverordening, Reclameverordening, Lozingsverordening riolering (voor wat betreft de verbodsbepalingen in de artikelen 2, 3, 7, 8, 9 en 10), Kapverordening, en hen tevens te belasten met het toezicht op de naleving van de artikelen 30b en 7c van de Wet op de kansspelen, evenals de Verordening op de kansspelen, en, voor zover dat nog niet is gebeurd, aan te wijzen als toezichthouder ex artikel 6.2, tweede lid, Apv.

4. Dat de besluiten onder 2 en 3 in werking treden op de dag na bekendmaking in de Officiële mededelingen in het Alkmaars Nieuwsblad.

10.5755 Vaststellen gewijzigde "Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs gemeente Meijer Alkmaar"

Probleemstelling:
De VNG-modelverordening voorzieningen huisvesting onderwijs, die wij in de
2. gemeente Alkmaar hanteren, is onlangs gewijzigd. De wijzigingen hebben betrekking op een aantal technische aanpassingen, wijzigingen van de drempelbedragen Europese aanbesteding, de ruimtebehoefte van scholen die gekozen hebben voor een "verbrede" toelating en de evaluatie van de normbedragen en de bouwkosten. Voorts is in de nieuwe verordening een passage gewijd aan de onlangs vastgestelde nota "Medegebruik en verhuur van onderwijsgebouwen" met daarin nadere uitwerkingen.
In plaats van een wijzigingsverordening aan de gemeenteraad aan te bieden, wordt een volledige aangepaste verordening, inclusief bijlagen I. tot en met V., ter vaststelling aangeboden, waarin alle wijzigingen, inclusief de nieuwe bedragen voor het kalenderjaar 2010 integraal zijn opgenomen.
De gewijzigde verordening dient, vóór de vaststelling door de gemeenteraad, eerst nog besproken te worden in het op overeenstemming gerichte overleg met de schoolbesturen (BOLO).

Besluit:

1. De gemeenteraad voor te stellen om bijgaande "Verordening Voorzieningen huisvesting Onderwijs gemeente Alkmaar", inclusief bijlagen I. tot en met V., na bespreking in het op overeenstemming gerichte overleg met de schoolbesturen (BOLO), vast te stellen.

2. De commissie samenlevingszaken hierover om advies te vragen.

10.5715 Aanleg 2e kunstgrasveld Kolping Boys
Meijer
Probleemstelling:
Voetbalvereniging Kolping Boys heeft door de aanhoudende stabiele groei van de vereniging te kampen met een tekort aan trainingsruimte. De aanleg van een tweede kunstgrasveld, inclusief lichtinstallatie, biedt daarbij uitkomst. In de begroting is voor het jaar 2010 een bedrag van 525.000,- opgenomen voor de realisatie van het veld.


2

Besluit:

1. In te stemmen met de aanleg van een kunstgrasveld inclusief lichtinstallatie bij Kolping Boys.

2. De afschrijvingstermijn voor de kunstgras toplaag ( 200.000) te stellen op 10 jaar. De afschrijvingstermijn voor de onderlaag/fundatie en lichtinstallatie ( 325.000) te stellen op 25 jaar.

3. De jaarlijkse lasten van rente en afschrijving van de toplaag te stellen op 28.000,- en te verantwoorden op het product onoverdekte accommodaties.
4. De jaarlijkse lasten van rente en afschrijving van de onderlaag/fundatie en lichtinstallatie te stellen op 26.000,- en eveneens te verantwoorden op het product onoverdekte accommodaties.

5. Een bedrag van 45.000,- als rendabele investering aan te merken in verband met de hogere opbrengst uit verhuur en eveneens te verantwoorden op het product onoverdekte accommodaties.

6. Het Sportbedrijf opdracht te geven om het kunstgrasveld aan te leggen en het werk meervoudig onderhands aan te besteden.

10.5860 Tervisielegging ontwerpbestemmingsplan Bergerweg 1 Binnendijk
Probleemstelling:
Het bestemmingsplan voorziet in het mogelijk maken van een centrum voor kunst en erfgoed. Aan de zuidzijde voorziet het plan in realisatie van een archiefdepot en 20 jongerenwoningen. Het bestemmingsplan wordt begrensd door de Bergerweg, Staringhstraat, Krelagestraat en Zocherstraat.
Het voorontwerp is besproken in een bewonersbijeenkomst. Verder is het plan aangeboden aan de overleginstanties op grond van artikel 3.1.1. Bro. De opmerkingen zijn verwerkt in het plan en kan ter visie worden gelegd overeenkomstig artikel 3.8 Wro.

Besluit:

1. In te stemmen met de `Beantwoordingsnota participatie en vooroverleg bestemmingsplan Bergerweg 1' d.d. 24 maart 2010.

2. Het ontwerpbestemmingsplan Bergerweg 1 overeenkomstig artikel 3.8 Wro gedurende zes weken ter visie leggen.

3. Het ontwerpbestemmingsplan Bergerweg 1 ter informatie aanbieden aan de commissie SOB.


10.6252 Wijziging telecommunicatieverordening Alkmaar 1999 Binnendijk
Probleemstelling:
Met de inwerkingtreding van de nieuwe regelgeving in de Telecommunicatiewet is het nodig om de bestaande telecommunicatieverordening aan te passen.

Besluit:
De gemeenteraad voor te stellen, overeenkomstig het bijgevoegde raadsvoorstel, de Telecommunicatieverordening Alkmaar 2010 vast te stellen.


3


10.4793 Rapportage woningbouwproductie met peildatum 1 februari 2010 Alsemgeest
Probleemstelling:
Om inzicht te hebben in de woningbouwproductie wordt twee keer per jaar een overzicht opgesteld over de voortgang en stand van zaken. Bijgaand de rapportage over de inventarisatie met peildatum 1 februari 2010.

Besluit:
In te stemmen met toezending van de rapportage woningbouwproductie peildatum
1 februari 2010 aan de Gemeenteraad via bijgevoegde brief.


10.5865 Voornemen tot plaatsing van het Synagogecomplex en een woningbouwensemble in Alsemgeest Overdie op de gemeentelijke monumentenlijst

Probleemstelling:
De objecten behoeven op dit moment de status van gemeentelijk monument om organisatorische en financiële redenen. Deze procedure loopt daarom vooruit op een clusterplaatsing later dit jaar. Voor het starten van de procedure tot plaatsing op de gemeentelijke monumentenlijst is uw besluitvorming nodig over het horen van de betrokken eigenaren en een aanvraag om advies aan de Welstands- en Monumentencommissie.

Besluit:

1. In te stemmen met het starten van de plaatsingsprocedure voor betreffende twee ensembles.

2. In te stemmen met het horen van betreffende eigenaren over het voornemen tot plaatsing op de gemeentelijke monumentenlijst.
3. In te stemmen met het vragen om advies aan de Welstands- en Monumentencommissie over het voornemen tot plaatsing van de twee ensembles op de gemeentelijke monumentenlijst.


4

---- --