Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - verdachte beroving met geweld aangehouden   |

De politie heeft bij een onderzoek naar een beroving in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 maart aan het Weeninkpad in Winterswijk, een 20-jarige verdachte aangehouden. Bij het incident werd een 25-jarige Winterswijker onder bedreiging van een steekvoorwerp van geld beroofd.


De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Naar aanleiding van een SMS-alert en een bericht in de media, meldden zich diverse getuigen met tips. Aan de hand hiervan kon de politie een 20-jarige man uit Winterswijk aanhouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.


Dit was het bericht destijds:

|     |Winterswijk - Man beroofd                                 |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 maart heeft er een beroving plaatsgevonden aan het Weeninkpad in Winterswijk. Een 25-jarige Winterswijker werd onder bedreiging van een steekvoorwerp van geld beroofd.


Het incident deed zich rond 02:25 uur voor. De Winterswijker fietste over het Weeninkpad in Winterswijk. Ter hoogte van de praktijk voor fysiotherapie werd hij tegengehouden door een onbekende man. De man bedreigde de Winterswijker met een steekvoorwerp en beroofde hem van geld. De onbekende man liep na de beroving weg richting het nabij gelegen parkje. De onbekende man is ongeveer 25 á 30 jaar oud, 1.85m lang, droeg een donkere jas en wijde broek. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en heeft zaterdagmorgen een SMS-alert verstuurd. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

|     |Didam - pinpassen gestolen bij insluiping                 |

Een bejaarde man is zondag 11 april in zijn woning aan de Bosstraat in Didam bestolen van zijn pinpas. Twee onbekende mannen hielden de bewoner buiten zijn woning aan de praat. Vermoedelijk heeft een derde persoon ondertussen de pinpassen van de bewoner weggenomen.


Aan het begin van de avond, omstreeks 18.30 uur verschenen twee onbekende bij de woning van de man. Ze praatten hem met een smoes naar buiten en hielden hem daar enige tijd aan de praat. Na verloop van tijd gingen beide mannen weer weg in een donkere middelgrote auto. Even later werd de man gebeld, zogenaamd door een medewerker van de bank met de mededeling dat zijn pinpassen vermoedelijk gestolen waren en dat deze de pincodes nodig om de passen te blokkeren. De bewoner kwam er toen achter dat zijn pinpassen inderdaad verdwenen waren. Nietsvermoedend gaf hij de codes door, maar kreeg even later toch argwaan. Hij nam zelf contact op met de bank en er bleek al geld van zijn rekeningen te zijn gepind. De politie en banken adviseren om nooit pincodes via de telefoon af te geven.


De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op die iets gezien hebben of andere die informatie hebben over dit incident te bellen met 0900-8844.

|     |Winterswijk - diefstal staal                              |

Van een afgesloten bedrijfsterrein aan de Ambachtsstraat in Winterswijk is een grote hoeveelheid aan roestvrij staal weggenomen. Vermoedelijk is dit gebeurd in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 april.


De diefstal werd maandagochtend ontdekt. Het hekwerk werd geforceerd om het afgesloten terrein op te kunnen komen. Het naastgelegen installatiebedrijf mist twee aanhangers. Vermoedelijk zijn deze gebruikt om het staal te vervoeren. De aanhangers zijn eenassig en van het merk Saris H en Hapert R. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Laag Keppel - insluiping en woninginbraak                 |

Op maandag 12 april vond in een woning aan de Julianalaan in Laag Keppel een insluiping plaats. De dader probeerde er vandoor te gaan met een laptop, maar werd overlopen door de bewoonster. Niet veel later werd er een inbraak ontdekt bij een woning in de buurt, aan de Bernhardlaan. Het is niet duidelijk of hierbij wat werd weggenomen.


De insluiper was de woning aan de Julianalaan omstreeks 15:30 uur binnengekomen door een onafgesloten deur. De bewoonster trof de onbekende man aan in haar keuken, waar hij op dat moment een laptop meenam. De dader nam snel de benen en de bewoonster rende achter de man aan. De dader gooide de laptop weg en om vervolgens op een fiets richting de Jan de Jagerlaan te verdwijnen.
Omstreeks 17:00 uur ontdekte een bewoonster van de woning aan de Bernhardlaan de inbraak ontdekt. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Het is onbekend of en welke spullen hier zijn weggenomen. De politie heeft beide zaken in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900 - 8844.

|     |Doetinchem - autokraak                                    |

In de nacht van maandag op dinsdag 13 april vond op de Vancouverstraat in Doetinchem een auto-inbraak plaats. Er werd gereedschap uit de bestelbus weggenomen.


De politie kreeg omstreeks 00:30 uur de melding van een getuige. Deze persoon zag op dat moment twee mannen de ruiten van het voertuig insloegen en even later wegrenden. Uit de auto blijkt gereedschap, zoals verschillende boor- en zaagmachines, gestolen te zijn. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar de daders niet aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --