Ingezonden persbericht


Persbericht

Overname CBAB door AB Noordwest

Middenmeer, 13 april 2010 - Na het principeakkoord van 4 december jl., is maandag 12 april de overname van de CBAB (Coöperatieve Bond voor Agrarische Bedrijfsverzorging) door AB Noordwest officieel bekrachtigd. AB Noordwest, dé specialist in arbeid, bestaande uit de organisaties AB Noord-Holland en AB Fryslân, vergroot hiermee haar omzet met ruim 1 miljoen euro. De huidige 15 medewerkers van de CBAB gaan mee over naar de nieuwe organisatie, waarvan het hoofdkantoor in Middenmeer is gezeteld.

Ruim 30 jaar was de CBAB, kantoorhoudend in Wirdum (Frl), de backoffice organisatie van een groot aantal AB organisaties in Nederland en het kenniscentrum op het gebied van IT, Salarisverwerking en Financiën. Echter als gevolg van de economische crisis en de verzelfstandiging van een aantal AB organisaties, is de omzet van de CBAB de afgelopen jaren fors terug gelopen. In 2009 heeft dit geleid tot een onderzoek naar de mogelijkheden van een overname door AB Noordwest.

AB Noordwest heeft, met de organisaties AB Noord-Holland en AB Fryslân, twee gezonde bedrijven met een sterke marktpositie in markten welke aan grote veranderingen onderhevig zijn. Deze organisaties beschikken over een goede spreiding van afnemers binnen en buiten de landbouw. Echter met de overname van de CBAB ontstaat een betere aansluiting en daarmee een directe invloed op het backoffice kantoor in Wirdum. Hierdoor kan met gerichte investeringen een impuls worden gegeven aan de kwaliteit van onze bedrijfsprocessen, aan investeringen in onderzoek en aan ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

////////////////////////////////////////////// Einde persbericht //////////////////////////////////////////////