Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 13 april 2010

Uitspraak Raad van State over bestemmingsplan Leusderkwartier

De Raad van State heeft zijn goedkeuring onthouden aan delen van het bestemmingsplan Leusderkwartier. Het gaat om het tracé van de toekomstige Kersenbaan, de nieuwe verbinding tussen de A28 en het Amersfoortse centrumgebied. Dit gedeelte is volgens de Raad van State te globaal omschreven.

De gemeente Amersfoort gaat de uitspraak van de Raad van State nauwkeurig bestuderen. Samen met de provincie (die formeel partij was in de zaak) gaat de gemeente zich beraden op vervolgstappen, zodat realisatie van de Kersenbaan volgens planning en binnen de gestelde kaders van de raad kan worden uitgevoerd.

Draagvlak
Binnen de Amersfoortse gemeenteraad is breed draagvlak voor de komst van de nieuwe verbinding. Een deel van de Kersenbaan (van het station naar de Leusderweg) ligt er al. Het nieuwe deel gaat van de Leusderweg tot de A28 lopen. Het bestemmingsplan zou de aanleg planologisch mogelijk maken.

Vervolg
De gemeente blijft werken aan de juiste juridische vormgeving van het bestemmingsplan. Van directe vertraging is geen sprake: eerder is afgesproken dat gewacht wordt met het afgeven van een bouwvergunning en overige voorbereidende stappen voor de aanleg in afwachting van de uitspraak van de Raad van State.

Leusderkwartier
De Raad van State heeft alleen goedkeuring onthouden aan de plandelen die betrekking hebben op de Kersenbaan. Voor het overige deel van het Leusderkwartier is het bestemmingsplan nu onherroepelijk geworden.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort