Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 13 april 2010

Capgemini sluit overeenkomst met Kraft Foods voor ondersteuning van indirecte inkoopdiensten

Meerjarig contract versterkt Capgemini's internationale expertise op het gebied van Business Process Outsourcing (BPO) procurement

Capgemini Group heeft vandaag bekendgemaakt dat dochteronderneming Capgemini America Inc ("Capgemini") een nieuwe overeenkomst heeft afgesloten met Kraft Foods. Het gaat om de ondersteuning van de procurement-activiteiten van dit voedingsmiddelenbedrijf in Noord- Amerika. Volgens de meerjarige overeenkomst, wordt Capgemini verantwoordelijk voor de strategische sourcing en het spend management van verschillende inkoopcategorieën.

Capgemini zet hierbij een nieuw wereldwijd toepasbaar leveringsmodel in, dat gebruik maakt van de technologie van het recent overgenomen IBX, een on-demand aanbieder van inkoopoplossingen. De IBX-technologie is voor Kraft Foods geïntegreerd met Capgemini's bestaande BPO platform om zo een toonaangevende on-demand e-procurement oplossing voor de markt te creëren.

"We zijn in staat om kostenbesparingen tot stand te brengen, processen te verbeteren en veranderingsmanagement te leveren aan internationaal opererende bedrijven zoals Kraft Foods. Mede dankzij de combinatie van onze wereldwijd erkende vaardigheden, onze marktkennis, het Rightshore® delivery model en een reeks van tools en technologieën, inclusief het nieuw verworven IBX Software-as-a-Service procurement platform. Deze diensten zullen niet alleen hun procurement- activiteiten stroomlijnen, maar ook hun doelstelling ondersteunen om duurzame prestaties te realiseren" aldus Hubert Giraud, hoofd van Capgemini Business Process Outsourcing. "We zijn trots om partner te zijn van een bedrijf van het kaliber van Kraft Foods en kijken ernaar uit om met hen te werken aan dit belangrijke initiatief."

Capgemini, een vooraanstaande aanbieder van Procurement Outsourcing, heeft meer dan 700 BPO-

PERSBERICHT

professionals in dienst die wereldwijd meer dan 12 miljard aan inkooptransacties beheren vanuit 10 Centers of Excellence.

EINDE BERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business ExperienceTM - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste balans te bieden in het beste talent van verschillende locaties dat als een team samenwerkt om de optimale oplossing voor klanten te creëren en leveren. Capgemini heeft vestigingen in meer dan 30 landen en heeft wereldwijd 90.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2009 een omzet van 8,4 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.