Van Lanschot Participaties neemt minderheidsbelang in Gerco Brandpreventie

Op 12 april heeft Van Lanschot Participaties een 40%-belang verworven in Gerco Brandpreventie te Schoonhoven, een tweede generatie familiebedrijf.

Gerco is marktleider op het gebied van brandwerende compartimentering van gebouwen in Nederland. Gerco levert een volledig geïntegreerd product, van advies in de ontwerpfase tot registratie en certificering van de gekozen oplossingen. De onderneming opereert hiermee op het snijvlak van de bouwkunde en installatietechniek in bouwwerken. Door het toepassen van de producten en diensten van Gerco kan de klant onder andere aantonen dat zij voldoet aan de regelgeving op het gebied van brandveiligheidsvoorschriften en de vereisten van andere belanghebbenden zoals verzekeraars.

De markt voor brandbeveiliging is groeiende als gevolg van sterk aangescherpte regelgeving. Met het toetreden van Van Lanschot Participaties als aandeelhouder wil Gerco haar positie als geïntegreerde dienstverlener verder uitbouwen. Doelstelling is om het pakket diensten en producten onder het merk Gerco, dat in Nederland bekendstaat om haar kwaliteit, verder te completeren en ook buiten Nederland aan te bieden.

Profiel Van Lanschot Participaties
Van Lanschot Participaties is een 100%-dochter van Van Lanschot Bankiers. Van Lanschot Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan bedrijven in Nederland. Zij richt zich op goed geleide en kansrijke mid corporate ondernemingen en (middel)grote (familie)bedrijven met hun directeur-grootaandeelhouders. Van Lanschot Participaties verwerft bij voorkeur een minderheidsbelang en heeft een lange termijn visie. Dit geeft de ondernemer de tijd en rust om een afgesproken (groei)strategie te realiseren. Als betrokken aandeelhouder treedt Van Lanschot Participaties daarbij op als begeleider en adviseur. Meer informatie:
www.vanlanschotparticipaties.nl

's-Hertogenbosch, 13 april 2010

Perscontacten Van Lanschot: Etienne te Brake, Woordvoerder Corporate Communicatie
Telefoon +31 (0)73 548 30 26; Mobiel +31 (0)6 12 505 110; E-mail e.tebrake@vanlanschot.com

Van Lanschot NV is de houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers NV, de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Van Lanschot richt zich op een drietal doelgroepen: de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de institutionele belegger. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.