Ingezonden persbericht


Rock 'n Roll in de Cruise Terminal

Shocking inspiratie op VENUEZ dag 1

De VENUEZ karavaan heeft haar thuishaven in de hoofdstad ingeruild en streek vandaag neer in de Cruise Terminal te Rotterdam. Samen met ruim 2000 enthousiaste bezoekers die vandaag naar het tweedaagse Mekka van de horecawereld waren afgereisd. De 'Piper Heidsieck Stage' stond op de eerste dag in het teken van onze zuiderburen. Een memo voor iedereen die 'nog heeft getwijfeld over België': shock-o-latier Dominique Persoone hielp het chocoladeland eigenhandig van haar suffe Praliné imago af met zijn Rock 'n Roll optreden. Nog meer inspiratie op de beursvloer: drankjes in pilvorm, koffie in de cocktailmixer en een niet-ordinair alternatief voor Tequila. Hierbij een fotoreportage met tekst en uitleg voor diegenen die vandaag niet op de beursvloer waren:

Dominique Persoone
Dominique Persoone liet zien dat chocolade niet alleen een 'basisproduct' is. Zijn in het oog springende tatoeage zegt het al: 'Chocolate is Rock 'n Roll'. In zijn atelier in Brugge creëert hij bijna kunstzinnige chocolade. Bijvoorbeeld 'Witte chocolade met gedroogde Japanse erwten in een wasabi jasje' of 'Marsepein met zwarte olijven puree, verse basilicum en een chutney van zongedroogde tomaten in combinatie met witte chocolade'.

Foodpairing en Mozart Dry
Food-wetenschapper Bernard Lahousse uit Kortrijk onthulde de grondbeginselen van foodpairing. Twee 'niet zo voor de handliggende' ingrediënten kunnen prima samen in één receptuur als ze dezelfde chemische smaakcomponenten hebben. Een voorbeeld: Mozart Dry, aardbeien, tamarinde en rozemarijn.

Spygames
Een variatie op de altijd standaard brasseriespiegel (die achter de bank). Ontwerpster Alice Mulders is de winnares van de Satelliet Design Challenge.

The Gangway Club
Food-ontwerpster Annelies Hermsen nam samen met Bar Support, een club in Rotterdam, de inrichting van de 'slurf' voor haar rekening. Letterlijk een blanco plek: dit stukje beursvloer is 100% merkloos. Hermsen staat bekend om haar experimentele culi- gedachtespinsels. In de gangway konden bezoekers 'proeven' met een hoofdletter P. Bijvoorbeeld van cocktails in pil- en poedervorm.

School of spirits
Tequila shots zijn alleen nog maar toegestaan op vakantie in Cancun. De Mexicaanse spirit gemaakt van cactus is vooral heel stijlvol. Tomas Estes, de EU ambassadeur van de Mexico National Tequila Chamber, presenteerde drie alternatieven: blanco, reposado en añejo.

Buscaglione Coffee Stage
Koffie in de cocktailshaker op dit podium. Flairtending is letterlijk hot met een bakje leut en VENUEZ bood daarom een strijdpodium voor de zogenoemde flairtenders. In de mix onder andere 'Licor 43'. Gelukkig ook de vertrouwde ' latte art' om weer even nuchter te worden. Culi-trendwatcher Marjan Ippel gaf een uitgebreide update.

Cocktailshowbar
'Barmaestro' Salvatore Calabrese, bijna een levende legende in Londen, liet zien hoe de aandacht het best verlegd kan worden vanuit de cocktail naar de gast aan de bar. Angus Winchester gaf zijn manifest voor de hedendaagse professionele bartender weer.

Op de beursvloer
Natuurlijk ook veel stands op het gebied van Hospitality & Design. En VENUEZ blijft een uitstekende plek voor een goede (net)werk borrel.

In de bijlagen ontvangt u het eerder verstuurde persbericht en lage resolutie beeld van VENUEZ10 gemaakt door Gino van Meenen en Jim Ellam. Een uitgebreide selectie van de foto's in hoge resolutie is te bekijken via onze ftp server via ftp://ftp.misspublicitybeeldbank.nl/, gebruikersnaam: pers@misspublicitybeeldbank.nl en wachtwoord: pers01. Voor meer informatie, interviewaanvragen en hoge resolutie beeld kunt u via onderstaande gegevens contact opnemen met MissPublicity Marketing & PR.