Dura Vermeer

Rotterdam-Zuid - 13 april 2010

Oplevering Parkeergarage de Strip

Dura Vermeer Beton- en Waterbouw heeft een halve maand eerder dan de gestelde opleverdatum de enkellaagse ondergrondse parkeergarage de Strip in Rotterdam-Zuid opgeleverd.

In opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam heeft Dura Vermeer Beton- en Waterbouw de parkeergarage, die met een vloeroppervlak van 5.600 m2 ruimte biedt aan 200 auto's, in 14 maanden tijd gerealiseerd. In februari 2009 is de bouw gestart met het heien van de 750 prefab betonpalen en het intrillen van de damwand, waarna in april de bouwkuip inclusief het stempelraam gerealiseerd is en gestart is met het storten van de vloeren en de buitenwanden. In oktober is het prefab dek gemonteerd en vervolgens de druklaag gestort. Tenslotte heeft Dura Vermeer Bouw Heyma in vier maanden tijd de afbouw gerealiseerd en zijn de verschillende installaties in de parkeergarage aangebracht. Op het dak zal een plein/park worden gerealiseerd.

De parkeergarage wordt opengesteld voor bezoekers van de onlangs geopende Mediamarkt, de in aanbouw zijnde moskee en het overige publiek.