Speciaal optreden Pia Douwes voor Koningin Beatrix

08/04/2010 17:01

Nederlands Spoorwegmuseum

Tijdens de opening van de tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' op 14 april in Het Spoorwegmuseum zal Pia Douwes een speciaal optreden verzorgen als keizerin Elisabeth, beter bekend als Sissi. In aanwezigheid van de koningin zingt zij twee nummers uit de musical Elisabeth, de rol die haar op de kaart zette in de Europese musicalwereld. De tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' opent op 15 april voor publiek en eindigt op 5 september.

Hare Majesteit Koningin Beatrix arriveert in haar koninklijke trein in Het Spoorwegmuseum. Hiermee complementeert ze de tentoonstelling, de trein wordt aan de tentoonstelling toegevoegd en is zelfs voor publiek toegankelijk. Met de tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' viert het museum haar eerste lustrum na de grondige verbouwing van 2005. Voor het eerst in de geschiedenis zijn koninklijke rijtuigen uit heel Europa in één tentoonstelling te zien. Musea uit heel Europa lenen hun topstukken uit aan Het Spoorwegmuseum. Van keizerin Elisabeth is een paneel van haar hoftrein te zien. Reden voor Pia Douwes om tijdens de (besloten) opening in de huid te kruipen van haar glansrol Sissi.

Het programma:

15.00 uur Aankomst Hare Majesteit Koningin Beatrix

15.10 uur Toespraken Bert Meerstadt (voorzitter Raad van Toezicht Het Spoorwegmuseum en president directeur NS) en Paul van Vlijmen (directeur Het Spoorwegmuseum)

15.20 uur Theatershow met optreden Pia Douwes

15.40 uur Koningin Beatrix wordt rondgeleid langs de hoogtepunten van de tentoonstelling.

16.30 uur Einde

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.royalclass.info

Noot voor de redactie:

Mededeling aan redacties (