Gemeente Enschede

Start werkzaamheden Tubantiasingel/Parkweg

Woensdag 14 april start de gemeente met de werkzaamheden op de Tubantiasingel en de Parkweg. Het verkeer wordt omgeleid door middel van borden.

De werkzaamheden die woensdag starten betreffen de eerste fase van het project Singelring West (Volksparksingel, Parkweg, Tubantiasingel). Dit deel van de singel wordt voorzien van nieuwe riolering. Tevens wordt, vanwege de verkeerstoename, de capaciteit van de singel uitgebreid en komt er een bomenrij in het midden. Deze bomenrij zal de verkeersveiligheid vergroten. Op deze manier krijgt dit deel van de singel hetzelfde uiterlijk als de andere delen van de singel.

Werkzaamheden
De werkzaamheden starten 14 april en worden in fasen uitgevoerd. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werkzaamheden medio oktober 2010 gereed. Doel is de werkzaamheden af te ronden voor de herfstkermis, die in het Volkspark wordt gehouden. Tijdens de werkzaamheden kunnen bewoners rond het gebied overlast ondervinden, dit is helaas niet geheel te voorkomen. De gemeente doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Omleidingen
Op de wegen die leiden naar de Westelijke singel worden omleidingsborden geplaatst. Verkeer komende van de Westerval wordt omgeleid via de Pathmossingel en de Haaksbergerstraat. Verkeer komende van de Tubantiasingel wordt omgeleid via de Hengelosestraat richting het centrum en via de Hengelosestraat/B&S-park richting de snelweg.

Geplaatst: 12 april 2010.

12 april 2010