Gemeente Veere


Vernieuwde website Veere

Vanaf woensdag 14 april 2010.

Op woensdag 14 april om 10.00 uur gaat de vernieuwde website van gemeente Veere de lucht in. Met een nieuwe âVeerseâ uitstraling hopen wij nog meer burgers naar onze website te trekken en kunt u een nog betere ontsluiting van informatie van ons verwachten. Niet alleen de lay-out van de website is nieuw: er is extra aandacht gegeven aan onze positie als digitale dienstverlener.

Â

Nieuwe functionaliteiten zijn:


* Meer bewegende beelden in de vorm van animatiefilmpjes over een aantal producten en door de websitebezoeker zelf aanstuurbare driedimensionale beelden van een aantal gemeentelijke locaties (waaronder de trouwlocaties en hal van het gemeentehuis) en een aantal mooie buitenaanzichten (waaronder de Hoge Hill en Westkapelse zeedijk).


* Een voorleesfunctie via Browse Aloud voor slechtzienden.


* Raadsvergaderingen integraal live (en ook achteraf) te volgen via geluid.


* Verbeterde zoekfunctie, informatie per kern onder andere via de kaart.

MijnVeere

Bent u al bekend met MijnVeere? MijnVeere geeft iedereen informatie op maat. Dankzij MijnVeere heeft u altijd inzicht in de bij de gemeente geregistreerde persoonlijke gegevens, krijgt u âreal-timeâ informatie over lopende zaken, zoals ingediende aanvragen en krijgt u â zonder daar speciaal naar te vragen - individuele, relevante informatie.

U registreert eenmalig een profiel, waarbij uit het geautomatiseerde bevolkingsregister (GBA) al een groot aantal gegevens worden opgehaald (Naam, Adres, Woonplaats, Geboortedatum, etc). Daarnaast kunt u in MijnVeere informatie vastleggen, zoals een e-mailadres en een telefoonnummer. Deze informatie verschijnt dan automatisch op het formulier als u een aanvraag indient Inloggen in Mijn Veere doet u met uw DigiD (dezelfde âdigitaleâ handtekening die u gebruikt voor de Belastingdienst). Dus gebruikersnaam en wachtwoord en MijnVeere opent uw eigen privé-pagina in een nieuw venster!

Belastingloket

Via het online Belastingloket kunnen we u inzicht geven in de taxatieverslagen en belastingaanslagen. Hier kunt u ook online een bezwaar indienen.

Uitbreiding digitale producten

Ook is ons pakket aan digitale producten via âmijn aanvragenâ uitgebreid. Met nieuwe producten als servicemeldingen (klachten openbare ruimte), leerlingenvervoer, stookontheffingen en algemene info (gemeentegids, plattegrond, ja/nee sticker enz.).

U kunt zich ook door één van onze medewerkers wegwijs laten maken op de site. Als u toch in het gemeentehuis moet zijn, kunt u daar aan de balie om vragen. U kunt ook een afspraak maken: 0118-555444.

Â

Â