Gemeente Haaksbergen


Gemeentesecretaris legt functie neer
14-04-2010 Gemeentesecretaris legt functie neer Met ingang van 1 mei legt Ivonne Seuters haar functie als gemeentesecretaris van Haaksbergen neer. Het college van B&W en de gemeentesecretaris hebben dat in gezamenlijk overleg besloten. Dit besluit heeft te maken met de constatering dat er onvoldoende tempo zat in de de voortgang van het organisatie- en cultuurontwikkelingsproces in de afgelopen twee jaar.

Zowel het college als de gemeentesecretaris vindt het teleurstellend dat het organisatieontwikkelingsproces tot dusver onvoldoende resultaten heeft opgeleverd. Daarom hebben ze uiteindelijk ook samen geconcludeerd dat de gemeentesecretaris haar functie op korte termijn beëindigt.
Over de manier waarop Ivonne Seuters de gemeentedienst verlaat en ondersteund wordt bij het vinden van een nieuwe functie, vindt nog overleg plaats met burgemeester en wethouders.

De ingezette koers van het organisatieontwikkelingsproces met een nieuwe hoofdstructuur wil het college onverminderd laten voortzetten. Ze hebben het huidige hoofd van de afdeling Welzijn, Hermien de Bruijn - gevraagd om vanaf 1 mei als interim-gemeentesecretaris de taken waar te nemen en te zorgen voor de afronding van het cultuur- en
organisatieontwikkelingsproces.