Stadsdeel Amsterdam-Noord

Vierde ronde project `ff werken' van start

14 april 2010

Het project "ff werken" van stadsdeel Amsterdam-Noord, Dienst Werk en Inkomen en BSN Werkervaringsbedrijf biedt jongeren tot 27 jaar uit Amsterdam-Noord die niet werken of naar school gaan, gedurende 25 weken een betaalde baan. Door middel van echt werk en trainingen groeien deze jongeren door naar een andere reguliere baan. In maart is het project `ff werken' van start gegaan voor een nieuwe lichting jongeren. De eerste ronde `ff werken' ging in 2006 van start.

`Het project heeft plek voor in totaal 150 jongeren. Behalve met werken houden ze zich bezig met onderwerpen als solliciteren, een sollicitatiebrief en een curriculum vitae maken en zichzelf presenteren. De jongeren krijgen inzicht in wat voor werk ze willen doen, in hun eigen kwaliteiten en in hun eigen vaardigheden.

Recessie en jeugdwerkloosheid

In tijden van economische recessie is het voor jongeren lastig om een baan te vinden. Er is veel concurrentie op de arbeidsmarkt. De kennis en vaardigheden die de jongeren bij `ff werken' opdoen moet hen voor werkgevers interessant maken en zo hun kansen op een betaalde baan vergroten.
Stadsdeelvoorzitter Rob Post vindt het noodzakelijk dat jongeren de kans krijgen om werkervaring op te doen: "Als je jong en gemotiveerd bent en het lukt om wat voor reden dan ook niet om een baan te vinden, dan helpen we je daarbij. Daarom hebben we `ff werken' in het leven geroepen."

Dus: Ben je jonger dan 27 jaar, niet meer leerplichtig, lukt het je niet om een baan te vinden en wil je gewoon werken? Neem dan contact op met Giselle op 06-20969029.