Gemeente Stein


Stein zoekt kunstenaar voor herinneringsteken

De gemeente Stein is op zoek naar een kunstenaar om een kunstwerk te laten maken dat als herinneringsteken dient voor het afbranden van het winkelcentrum in Stein 29 oktober vorig jaar. Het gemeentebestuur heeft 10.000 euro beschikbaar gesteld om zoân kunstwerk te laten maken. Beeldende kunstenaars met belangstelling voor deze opdracht en komend uit de gemeente Stein of die een relatie hebben met de gemeente, kunnen reageren voor 21 mei aanstaande. Uiterlijk in de week van 14 juni aanstaande beslist een begeleidingsgroep welke kunstenaar de opdracht krijgt.

Signalen uit samenleving
Een speciaal in het leven geroepen begeleidingsgroep met vertegenwoordigers van de Culturele Werkgroep Stein en de Winkeliersvereniging Winkelcentrum, gaat de realisatie van het kunstwerk begeleiden. Eind oktober 2009 ging het overdekte winkelcentrum in Stein in vlammen op en werd volledig in de as gelegd. Deze brand heeft zijn sporen achter gelaten in de lokale samenleving. Uit die samenleving ontving het gemeentebestuur signalen dat er behoefte was deze gebeurtenis te memoreren in de vorm van een herinneringsteken.

Reageren voor 21 mei
Beeldende kunstenaars met belangstelling voor deze opdracht kunnen vóór 21 mei aanstaande reageren. Zij kunnen een curriculum Vitae, fotodocumentatie van relevant werk of een verwijzing naar een website met fotoâs, en een korte motivatie in woord of tekening of anderszins insturen. De informatie moet een indruk geven van hetgeen zij zich van de realisatie van het kunstwerk voorstellen. Er zijn geen beperkingen voor wat betreft omvang en materiaalkeuze.
De begeleidingsgroep selecteert uit de aanmeldingen drie kunstenaars die in aanmerking komen voor het uitvoeren van de opdracht. Aansluitend volgt bij de geselecteerde kandidaten een atelierbezoek en gesprek. De definitieve keuze van een kunstenaar valt dan in de week van 14 juni aanstaande.

Informatie
Neem voor informatie over de kunstopdracht contact op met de heer L. Nieuwendijk via telefoonnummer 046-435 93 93 of loek.nieuwendijk@gemeentestein.nl

Inzendingen o.v.v. Kunstopdracht Winkelcentrum kunnen gericht worden aan:
Gemeente Stein, afdeling MRB
t.a.v. dhr. L. Nieuwendijk
Postbus 15
6170 AA Stein