Belgische Federale Overheid


Je fiets daagt je uit

Datum: 13 april 2010

Met de campagne 'Je fiets daagt je uit' wil de FOD Mobiliteit en Vervoer u aanzetten om meer met de fiets te rijden. 80 % van onze verplaatsingen zijn minder lang dan 20 km. De helft van onze verplaatsingen zijn zelfs korter dan 3 km. Als u dat in het achterhoofd houdt, is het interessanter om eens vaker de fiets te gebruiken.

Niets dan voordelen

De fiets heeft heel wat voordelen ten opzichte van de auto:
* Fietsen in het drukke verkeer is vaak sneller dan de auto nemen.
* Fietsen is een flexibele manier om u te verplaatsen en in combinatie met het openbaar vervoer raakt u heel eenvoudig waar u wil zijn.

* Fietsen kost niets, en het kan altijd en overal.

Bovendien is fietsen een ideale vorm van lichaamsbeweging voor de drukke mens en draagt u bij tot een meer duurzame planeet. Van uitlaatgassen die CO2, fijn stof en SO2 met zich meebrengen is met de fiets geen sprake.

Campagne en wedstrijd

De campagne 'Je fiets daagt je uit' is een multimediale campagne. Radiospots en miniprogramma's op tv (vtm en RTL-TVi) moeten u ertoe aanzetten om 'koning auto' aan de kant te laten staan en de fiets te nemen.

De campagne wordt op 25 april 2010 afgesloten met een extra katern in de nationale huis-aan-huiskrant 'De Zondag' / '7Dimanche'. Deze bijlage bevat niet alleen de kernboodschap van de campagne, maar ook een wedstrijd waarmee u een heren- of damesfiets kunt winnen. Dus voortaan heeft u geen enkel excuus meer om de fiets te laten staan.

Meer informatie, de radio- en tv-spots vindt u op de campagnewebsite van de FOD Mobiliteit en Vervoer.