Ingezonden persbericht



---



Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival 14 t/m 24 april 2010 ­ Filmtheater Kriterion 50 lange en 25 korte films, de Night of Terror, het Fantastisch Kinderfestival, masterclasses en Q&A's. Themaprogramma's: Oost-Europa en retro-magie.

Films die met een schuin oog naar de realiteit kijken. Films die zich aan de wildste fantasieën overgeven. Plus alles wat zich tussen deze twee uitersten beweegt. Imagine, dat dit jaar van 14 t/m 24 april voor de 26ste keer plaatsvindt in Amsterdam, is sinds jaar en dag synoniem met de genres fantasy, horror, thriller, sciencefiction en anime. Maar eigenlijk verhullen die etiketten meer dan dat ze verhelderen. Sommige films vragen om meer dan één etiket, terwijl op andere juist niets blijft plakken.
Ook dit jaar staat er weer het nodige aan fantasierijk spektakel op stapel. Met, behalve zo'n 50 lange en 25 korte films, de Night of Terror, het Fantastisch Kinderfestival, masterclasses, themaprogramma's en Q&A's met diverse gasten. Uit dat rijk geschakeerde aanbod zijn twee themaprogramma's samengesteld. Zo richten we de schijnwerper op Oost-Europa, waar de genrefilmproductie al jaren op volle toeren draait. Vreemd genoeg dringt maar weinig daarvan door tot onze helft van het continent. Tijd dus voor een bescheiden, maar verhelderende selectie. En dan zijn er de films die we hebben samengebracht onder de noemer retro-magie. Een term van eigen makelij voor films uit verschillende genres, die één ding gemeen hebben: ze grijpen alle terug op filmstijlen uit voorbije decennia. Het affiche is dit jaar ontworpen door Iris van der Eijken.




De films zijn nieuw, de locatie trouwens ook: filmtheater Kriterion aan de Roetersstraat 170.
Het festival was al eerder te gast bij Kriterion: in 2000 en 2001. Tien jaar later later telt het filmtheater drie in plaats van twee zalen en is ook de capaciteit van het populaire en sfeervolle café vergroot. Kriterion is gegroeid, evenals Imagine. Niet zo gek dus dat de twee elkaar weer gevonden hebben. Verdere informatie en updates over films, gasten en speciale evenementen zijn vanaf heden te vinden op onze website: http://www.imaginefilmfestival.nl Bovendien is het artwork in high res van de site te downloaden. Januari, 2010

---

Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival 14 t/m 24 april 2010 ­ Filmtheater Kriterion www.imaginefilmfestival.nl




Ingezonden persbericht