Gemeente Oirschot

Pluim voor versplein De Poort

Woensdag 14 april 2010 is aan Versplein De Poort in Oirschot een Pluim uitgereikt door wethouder Willy Evers voor de goede toegankelijkheid van de drie winkels die het versplein bezetten.

Â

Het versplein was voor deze Pluim genomineerd door de werkgroep Integrale Toegankelijkheid van het Platform Gehandicapten Gemeente Oirschot. Het PGGO beloont met deze Pluim ondernemers en organisaties in Oirschot die hun gebouwen goed toegankelijk hebben gemaakt voor mensen met een beperking. Hierbij moet niet alleen gedacht worden aan rolstoelgebruikers of ouderen, maar ook aan bijvoorbeeld mensen met een kinderwagen.

De goede toegankelijkheid bij het versplein wordt gevormd door o.a. veel ruimte, gebruiksvriendelijke, mobiele pinautomaten en parkeerplaatsen voor invaliden in de nabijheid van het versplein.

Tevens geeft de werkgroep een compliment voor de hulpvaardigheid van de eigenaars/bedrijfsleider en personeel van de drie winkels die in Versplein De Poort gesitueerd zijn. Dit zijn Keurslagerij Vugs, De Greenshop en Bakkerij Schellens.

Â

Met het uitreiken van de Pluim hoopt het PGGO ondernemers en organisaties te stimuleren om eveneens aandacht aan toegankelijkheid te besteden.