I Wanna Be Boss. China's smartest kids


Film & debat over prestatiedruk en onderwijs

NIJMEGEN, 20100408 -- Het Soeterbeeck Programma en Cultuur op de Campus van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren een Film & debat met I Wanna Be Boss. China's smartest kids over prestatiedruk en onderwijs. Dr. Jeroen Linssen geeft na de film een inleiding over de verschillen in de onderwijssystemen van China en Nederland. Wat kunnen wij bijvoorbeeld leren van het Chinese onderwijssysteem? Het Film & debat vindt plaats op woensdag 14 april 2010 van 19.00 - 21.30 uur in CC3 van het Collegezalencomplex van de Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1. www.ru.nl/sp/boss

Zes dagen per week van 07:00 tot 22:30 studeren en voor andere bezigheden geen tijd hebben. Dit offer maken de toekomstige managers, advocaten en ambtenaren die het China van de 21e eeuw tot de grootste economie van de wereld moeten maken. De documentaire I Wanna be Boss, volgt vijf van deze studenten. Dr. Jeroen Linssen legt uit dat studenten in China bestookt worden met informatie waardoor de afstand en kritische reflectie in het geding komt. Maar het Nederlandse onderwijs is wel erg extrovert; iedereen kan overal een mening over verkondigen, ook al is er geen kennis aanwezig om die mening te funderen.
Dr. Jeroen Linssen is universitair docent Sociale en politieke wijsbegeerte en directeur onderwijs aan de Faculteit der Filosofie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Deelname € 1,50. Voorinschrijven is niet nodig.





Ingezonden persbericht