Gemeente Nieuwegein

vrijdag, 9 april 2010

Wethouder Hennie van Randwijk opent op woensdag 14 april, om 9.00 uur, de nieuwe tentoonstelling `Op reis met Mo-Mo... een avontuur onder de grond' in het Milieu Educatie Centrum (MEC) in het Natuurkwartier Nieuwegein. Dat doet hij samen met de leerlingen van groep 1/2 van de Openbare Dalton School de Zuiderkroon. In de tentoonstelling ontdekken kinderen van alles over de bodem en wat daarin leeft. Iedereen kan de tentoonstelling elke woensdag- en zondagmiddag van 12.30 tot 16.00 uur gratis bezoeken

`Op reis met Mo-Mo' is speciaal gemaakt voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Kinderen gaan op reis in de grond met Mo-Mo de mol. Door een 'echte' mollengang komen de kinderen 'onder de grond' terecht. Daar heet Mo-Mo hen welkom en samen zingen ze het bodemlied. Mo-Mo vertelt dat het onder de grond donker is. De kinderen dragen een helm met een lampje erop. Zo kunnen ze zien waar ze lopen.

Aan de hand van allerlei spelletjes en voel-, ruik- en kijkactiviteiten ontdekken de kinderen van alles over de vriendjes van de mol, ondergrondse gangen, zand en stenen en het mollenleven. Zo kunnen ze een dierendomino leggen, met hun blote handen aan verschillende soorten grond voelen en Mo-Mo helpen zijn worm te vangen. Daarnaast is er een knusse leeshoek met tal van bodemboeken en zijn er kleurplaten om zelf te kleuren.

Tot 30 juni kan iedereen de tentoonstelling elke woensdag- en zondagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur bezichtigen. De toegang is gratis. Het MEC ligt in het Natuurkwartier, naast de kinderboerderij (Geinoord 9).

Het Natuurkwartier

Het Natuurkwartier Nieuwegein is een prachtig groen gebied waar mensen, dieren, natuur en cultuur elkaar raken. Actief zelf ontdekken, verwonderen, inspireren en bewust worden zijn de kernwoorden van onze activiteiten en producten.

Het Natuurkwartier ligt aan de rand van stadspark Oudegein en wordt gevormd door Museum Warsenhoeck, poldermolen Oudegein van Het Utrechts Landschap en kinderboerderij IJsselstee en het Milieu Educatie Centrum van de gemeente Nieuwegein.