Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Nieuw college benoemd tijdens raadsvergadering

BARENDRECHT (woensdag 14 april 2010) - Gisteravond zijn Stephanie ter Borg (VVD), Jeroen Gebben (VVD), Bas Nootenboom (CDA) en Cees Versendaal (CU/SGP) benoemd tot wethouder. De benoeming is het resultaat van de coalitieonderhandelingen na de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. De nieuwe coalitie, gevormd door VVD, CDA en CU/SGP, bood gisteravond ook het coalitieakkoord aan aan burgemeester Jan van Belzen. In dit coalitieakkoord staan de belangrijkste aandachtspunten voor de periode 2010-2014.

Op de benoeming van de nieuwe wethouders volgde ook het afscheid van wethouder Coby van Deursen, Martin Schreurs en Simon Zuurbier. Zij nemen vanavond tijdens een receptie tussen 20.00 en 22.00 uur afscheid van relaties en bewoners in de hal van het gemeentehuis.

Nieuwe raadsleden

De beëdiging van de nieuwe wethouders hield in dat zij hun positie als raadslid moesten opgeven. In hun plaats zijn nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Het gaat hier om de eerstvolgende kandidaat op basis van de verkiezingsuitslag van 3 maart. Voor het CDA nam Leo van Gelder de plaats in van Bas Nootenboom, in de VVD fractie zijn de plaatsen van Stephanie ter Borg en Jeroen Gebben ingenomen door Maarten van 't Hof en Marcel Hazebroek, en bij CU/SGP is Martijn van Meppelen Scheppink toegetreden tot de fractie.

Collegeprogramma

De coalitiepartijen overhandigden gisteravond het coalitieakkoord aan de burgemeester. Het nieuwe college gaat ermee aan de slag om dit verder uit te werken tot een collegeprogramma. De speerpunten uit het coalitieakkoord worden vertaald in concrete en meetbare doelstellingen. Het streven is om dit collegeprogramma op 30 juni in de raad te behandelen.




Gemeente Barendrecht