Ingezonden persbericht


Persbericht: PvdA Feijenoord gaat voor een coalitie met GroenLinks en CDA

De Rotterdamse deelgemeente Feijenoord stevent af op een coalitie van 3 partijen: PvdA, GroenLinks en CDA. Deze partijen zijn samen goed voor een meerderheid van 14 van de 25 deelraadszetels. In dit weekeinde moet de coalitie definitief zijn, en moet bekend zijn welke mensen het dagelijks bestuur gaan vormen.

De vele gesprekken die verkiezingswinnaar PvdA de afgelopen tijd heeft gevoerd met alle partijen, heeft uiteindelijk geleid tot een voorkeur voor een coalitie met GroenLinks en CDA. Deze (informatie) gespreksronde is gestart met sessies met alle zeven partijen die meegedaan hebben aan de verkiezingen voor de deelraad. Een (inhoudelijk) brede inzet voor Feijenoord, dat was en is het devies. Daarbij werd gepraat over vooral de overeenkomsten tussen de partijen en hoe elke partij de toekomst van Feijenoord ziet. Daarbij kwamen onderwerpen aan bod, zoals talentontwikkeling, duurzaamheid in de breedste zin des woords, voorkomen van schooluitval, armoedebestrijding, integratie en veiligheid.

De 'formatieronde' richtte de PvdA Feijenoord zich op de partijen waarmee ze denkt de grote opgaves in de deelgemeente Feijenoord het beste te kunnen aanpakken. Die opgaven zijn enorm: versterking van de zwakste wijken, verbindingen leggen tussen alle bewoners en groepen in Feijenoord, participatie op een andere manier inrichten, verbeteren van het welzijnswerk en de gezondheid van Feijenoorders, meer inwoners aan het werk helpen, bestuurlijke rust en een bezuiniging van vijf miljoen euro vanaf 2012.

Deze aanpak van het formatieproces heeft er volgens PvdA'er René Kronenberg voor gezorgd dat het goed duidelijk werd met welke partijen de PvdA bestuurlijk de sterkste en slagvaardigste coalitie denkt te kunnen vormen. "We moeten het dagelijks bestuur ook niet te groot en zwaar maken, want in deze tijden van bezuinigingen is dat onverkoopbaar", zegt René Kronenberg.

De komende dagen worden door PvdA gebruikt om samen met GroenLinks en CDA een sterke Feijenoordse coalitie te smeden en het coalitieakkoord te vervolmaken. Ze hoopt dat de uitnodiging voor de definitieve formatie positief wordt ontvangen. Maar daarnaast worden er ook gesprekken gevoerd met de andere partijen die niet in de coalitie zitten, om ook deze partijen een inbreng te laten hebben in het definitieve coalitieprogramma.

_______

Noot voor de redactie,