Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 14 april 2010

D66 presenteert kandidaat wethouders

Afgelopen weekend zijn er door de onderhandelende partijen veel knopen doorgehakt. Dit betekent dat de collegeonderhandelingen tussen GroenLinks, PvdA en D66 bijna zijn afgerond. Woensdag worden de laatste financiële vragen doorgerekend om een solide akkoord te kunnen presenteren. Vrijdag 16 april om 10.30 uur zal er in het Stadhuis een persconferentie plaatsvinden waarin het college gepresenteerd zal worden.

In plaats van de huidige 7 wethouders, zullen er voor de komende periode 6 wethouders komen. Met het oog op de bezuinigingen die ons te wachten staan wil het toekomstige college het goede voorbeeld geven. D66 zal twee van deze wethouders gaan leveren. Na een uitgebreide selectieprocedure is D66 op twee zeer talentvolle kandidaten uitgekomen. De beoogd wethouders en hun portefeuilles moeten uiteraard nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Victor Everhardt (41) is de beoogd wethouder voor Volksgezondheid, Welzijn, WMO, en het Stationsgebied. Victor Everhardt komt uit de wijk Oog in Al. Hij is momenteel werkzaam als voorzitter van het centrum 'Jeugd' van het Trimbos Instituut. Voor D66 was hij voorzitter van de programmacommissie en bestuurslid.

Jeroen Kreijkamp (35) is de beoogd wethouder voor Onderwijs, Personeel & Organisatie, Publieke Dienstverlening & E-diensten, Wijkgericht werken, Bibliotheken en Communicatie. Jeroen Kreijkamp woont in de binnenstad. Zijn huidige functie is global procurement manager bij Avery Dennison. Voor D66 is hij afdelingsvoorzitter geweest van 2006 tot 2010.

D66 is erg blij met de kandidaten. Gerda Oskam (fractievoorzitter): "Onze kandidaat wethouders hebben alle vertrouwen van mij en de rest van de fractie. Beiden zijn relatief jong en hebben onder andere daardoor een frisse kijk op de taak die hen te wachten staat. Dit is precies waarom D66 voor hen gekozen heeft."

Noot voor de redactie,